Panouri solare pentru apa calda

Panouri solare pentru apa calda

0 Shares
0
0
0

Toti cei care detin un apartament, cu siguranta nu prea au de ce sa isi faca griji in ceea ce priveste incalzirea locuintei, sau necesarul de apa calda menajera, in cazul in care apartamentul lor este dotat cu o centrala termica.

Centrala termica este ideala atat datorita faptului ca le ofera incalzirea de care acestia au nevoie, cat si datorita faptului ca le poate asigura necesarul de apa calda.

Trebuie insa precizat faptul ca atunci cand vine vorba despre incalzirea unei case, sau despre necesarul de apa calda al unei case lucrurile se schimba foarte mult, pentru ca oamenii au la dispozitie mai multe variante.

Cea mai noua si cea mai moderna asemenea varianta cu siguranta este reprezentata de catre panourile solare termice care pot incalzi foarte bine locuinta. Exista deasemenea si panouri solare presurizate pentru incalzirea apei calde, asa ca panourile solare termice pot si sa incalzeasca locuinta, dar pot sa incalzeasca si apa menajera pentru locuinta.

Aceste panouri sunt ideale datorita faptului ca ele transforma in energie termica, energia solara, iar astfel oamenii nu mai trebuie sa plateasca nici un ban pentru consumul de energie termica.

Partea mai putin placuta privind aceste panouri solare termice, mai ales cand discutam despre panourile presurizate este legata de pretul acestora, pentru ca stim cu totii faptul ca panourile solare au preturi destul de mari.

Partea placuta insa este aceea ca odata ce acestea sunt achizitionate si montate, oamenii nu mai au apoi cheltuieli in ceea ce priveste incalzirea locuintei sau incalzirea apei menajere.

Legat de panourile solare termice mai trebuie mentionat faptul ca ele se impart in panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate, iar panourile solare presurizate sunt mai scumpe decat panourile solare nepresurizate.

Ei bine, aceasta este cea mai costisitoare insa si cea mai recomandata solutie pentru incalzirea locuintei si pentru incalzirea apei menajere. Cei care aleg panourile solare, pot obtine si energie electrica, folosind panouri fotovoltaice.

Chiar daca aceste panouri solare au preturi destul de piperate, cu siguranta investitia va fi amortizata intr-o perioada scurta de timp, dat fiind faptul ca apoi nu va mai fi nevoie de plata facturilor privind energia electrica sau energia termica.

Cei care considera ca aceste panouri sunt foarte scumpe si nu isi permit sa le achizitioneze, pot opta pentru o centrala termica privind incalzirea locuintei, dar si incalzirea apei menajere.

Deasemenea, cei care locuiesc la casa mai au posibilitatea de a opta si pentru incalzirea electrica folosind un radiator. Acestia pot opta pentru incalzirea pe lemne folosind un semineu sau pot alege incalzirea pe gaz, utilizand un convector pe gaz.

Privind incalzirea apei menajere, se poate opta pentru un boiler electric sau pentru un jumkers pe gaz.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca pentru cei care locuiesc la casa exista mai multe variante privind incalzirea locuintei si incalzirea apei menajere.

Pana la urma tot ce conteaza insa este ca locuinta sa fie bine incalzita, iar apa calda sa nu lipseasca, indiferent de tipul de incalzire folosit, sau de echipamentele utilizate.

 

0 Shares
You May Also Like