Web hosting pe intelesul tuturor

Web hosting pe intelesul tuturor

0 Shares
0
0
0

Web hosting pe intelesul tuturorDaca vrei sa aflii despre preturi si pachete mai multe detalii pe link. Web hostingul a aparut la inceputul anului 1969 moment in care Thomas Merril si Lawrence Roberts au creat prima retea de calculatorea formata din trei dispozitive principale care astazi sunt vazute ca primele hosturi care au existat vreodata in lume. E vorba de fapt despre trei calculatoare, unul fiind la institutul de cercetare Stanford si unul la Universitatea din California iar celalalt la Universitatea din Utah.

Anul 1991 a adus o schimbare majora eliminand restrictiile comerciale de pe internet. libertatea utilizatorilor a crescut si a aparut si nevoia de gazduire a site-urilor. Din punctul acesta notiunea de gazduire web s-a dezvoltat continuu pana in varianta actuala cand pe glob sunt peste un miliard de pagini web.

Dezvoltarea considerabila a acestei industrii inca de la inceputuri si pana in prezent se poate vedea privind statisticile de pe internet.

Numele de domeniu este asociat de foarte multe ori cu activitatea desfasurata online dar aceasta nu reprezinta o regula generala. Se poate spune ca prezinta legaturi dintre utilizatori si fisierele site-ului pe care il avem. Atunci cand utilizatorul introduce in bara numele domeniului prin intermediul procesului complex si invizibil poate vedea continutul site-ului. Acest subiect a fost tratat mai complex de alte articole in care sunt prezentati pasii despre care noi credem ca sunt utili pentur alegerea unui nume de domeniu potrivit.

Gazduirea web este un serviciu oferit de companii specializate de care ai nevoie pentru a avea un site disponibil continuu pe internet. scopul sau principal este acela de a stoca fisierele de date care pot fi accesate ulterior cu ajutorul internetului din orice colt al lumii.

Gazduirea se cumpara tot sub forma de pachet de gazduire si una din caracteristicile sale definitorii este chiar spatiul de stocare pentru ca in cele mai comune situatii pe baza sa se va stabili pretul. Pentru a obtine performante superioare se recomanda ca spatiul de stocare sa fie pe un dispozitiv SSD care este de 10 ori mai rapid decat sata avand discuri rotative magnetice si preturile sunt la fel de accesibile in momentul de fata.

O alta caracteristica ce face diferenta intre pachetele de gazduire sunt viteza procesorului, memoria fizica, numarul proceselor alocate, etc. De asemenea, o alta diferentiere a pachetelor de gazduire se face la nivel de sistem de operare si anume Windows sau Linux.

Continutul e format din tot ce vrem sa prezentam vizitatorilor nostri in ceea ce priveste designul sau managementul. Prima parte se refera in special la ceea ce vrem sa punem pe site si poate sa fie vorba despre texte, filme, poze si altele. Partea de administrare se bazeaza pe un program care automatizeaza procesul de creare si gestiune a site-ului. Sistemul se mai numeste si CMS sau content management sistem si este sistemul de administrare pentru continut. Cel mai des utilizat astfel de continut este WordPress iar notorietatea sa este datorata faptului ca se instaleaza usor si se administreaza la fel de usor. Mai sunt si alte platforme care se pot folosi si pe care utilizatorul le are la dispozitie.

0 Shares