Amazon o trimite pe Alexa la plimbare in Toyota

Amazon o trimite pe Alexa la plimbare in Toyota

0 Shares
0
0
0

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile, importator si distribuitor autovehicule second-hand.

Vești bune anul are și pentru pasionații de tehnologie, dar și pentru entuziaștii din sectorul auto. Am văzut că modul deja tradițional de căutare online trece de la metoda grafiei la metoda orală, altfel spus atunci când ai nevoie de un răspuns, nu mai trebuie să tastezi cuvinte-cheie sau fraze sau altele asemănătoare, ci poți să întrebi direct și ți se va răspunde la fel de direct, cu o voce umană, prietenoasă, empatică, poate chiar dotată cu veleități conversaționale. Însă lucrurile nu se opresc aici, dimpotrivă sistemele de căutare pe bază vocală reprezintă doar vârful aisbergului.

Revoluția se propagă într-un ritm amețitor și se mută de pe computerele, respectiv telefoanele noastre mobile, direct în mașinile noastre.

Așa se face că Toyota sparge gheața și anunță introducerea asistentului personal (activat prin comandă vocală), Alexa de la Amazon începând cu anul în curs.

Ei bine, da, există deja declarații și angajamente oficiale în această direcție, declarații conform cărora, sistemul de asistență virtuală oferit de Amazon, numit simplu și mai familiar, Alexa, va fi implementat pe anumite modele de automobile produse de Toyota și de Lexus chiar de anul acesta. Pesemne că ambițiile manifestate (la început timid) de Amazon cu privire la expansiunea platformei lor vocale dincolo de granițele locuințelor încep să prindă contur.

Ce aduce Alexa pentru șoferi?

Se pare că sistemul le permite atât conducătorilor auto cât și pasagerilor să solicite și să obțină indicații cu privire la accesarea diferitelor locații sau alegeri rutiere, să urmărească actualitățile, să controleze sistemele de divertisment disponibile în mașină și în general, să desfășoare diverse activități în interioul automobilului fără să miște un deget, ci doar pe baza comenzilor vocale.

Mai mult, Alexa se poate inclusiv sincroniza cu dispozitivele smart din locuințe pentru a realiza anumite acțiuni, cum ar fi controlul termostatului și implicit reglarea temperaturii ambientale de acasă… chiar și atunci când ești pe drum.

Toate aceste dezvăluiri și nu numai au fost prezentate de curând în cadrul deja popularului eveniment CES (Consumer Electronics Conference) din Las Vegas.

Amazon boxe

Însă, proiectul (dacă îl putem numi astfel) este abia la început, iar viitoarele direcții de dezvoltare sunt nenumărate și probabil că revoluționare. Cine știe ce va (mai) putea să facă Alexa?

Alexa si industria auto

Colaborarea dintre Alexa și industria auto se anunță fructuoasă. Nu e de mirare că cel mai mare retaliner online la nivel mondial, adică Amazon, producătorul Alexei caută în permanență noi modalități de a păstra contactul cu clientela sa, cum altfel decât prin adaptarea platformei Alexa precum și a asistenților digitali Echo la standardele, solicitările și structura marilor producători auto.

Vorbim de producători auto la plural pentru că, în mod previzibil, Amazon nu are un contract de exclusivitate cu Toyota, ci operează mai multe aranjamente similare și cu alte branduri de mașini.

Așa se face că nume cu rezonanță din industria auto cum ar fi Toyota Motor Corp. Fiat Chrysler Automobiles, Nissan Motor Co., Hyundai Motor Co., Daimler AG, BMW AG și Ford Motor Co. fac front comun și vor trebui să decidă calea de urmat în viitor, adică să aleagă dacă e mai bine să o primească pe Alexa cu brațele deschise în automobilele lor sau dacă ar trebui să integreze serviciul vocal în sistemele lor de comunicare responsabile de conectarea și sincronizarea vehiculului cu telefonul mobil al clientului.

Indiferent de ce ne rezervă viitorul, putem afirma că Toyota a făcut un pas mare înainte, poate și fiindcă renumitul producător japonez s-a arătat până acum neinteresat (ca să nu spunem reticent sau mai rău, refractar) de propunerile altor moguli din sectorul tehnologiei (spre exemplu, CarPlay de la Apple Inc. sau Android Auto nu au avut – până acum, cel puțin – onoarea de a apărea pe afișajul Toyota).

Se anunță lucruri tot mai interesante în materie de tehnologie, dar și în sectorul auto – rămâi conectat!

0 Shares
You May Also Like