Care sunt beneficiile ginsengului siberian

Care sunt beneficiile ginsengului siberian?

0 Shares
0
0
0

Ginsengul siberian este o planta necunoscuta publicului larg, dar are totusi virtuti incredibile pentru oameni si sanatatea lor!

Daca ginsengul siberian este adesea folosit in homeopatie sau ca supliment alimentar sub forma unor suplimente cu ginseng siberian energy 2000 mg – se stie ca stimuleaza organismul si sustine efortul fizic si intelectual – este deosebit de interesant si in cosmetica pentru revitalizarea si iluminarea pielii.

Descopera Ginseng siberian, acest ingredient magic cu multiple beneficii care te va duce la o piele mai stralucitoare!

Beneficiile sale sunt incontestabile pentru lupta naturala impotriva stresului, suprasolicitarii, oboselii fizice si intelectuale. De aceea, in anii 1980, cosmonautii rusi ai statiei MIR l-au consumat.

Ei doreau sa-si imbunatateasca capacitatile de rezistenta fizica si intelectuala in timp ce lupta impotriva efectelor daunatoare ale imponderabilitatii.

Ginseng siberian, o planta extraordinara

Din punct de vedere pur botanic, ginsengul siberian este de fapt radacina arbustului Eleutherococcus (eleutherococcus senticosus cu numele sau stiintific).

Numele sau poate induce in eroare, deoarece nu face parte din aceeasi familie cu ginsengul chinezesc sau ginseng-ul rosu ( panax ginseng ) despre care auzi de obicei: Panax Ginseng este originar din Asia (China sau Coreea), unde a fost folosit in mod traditional de secole pentru a stimula sistemul imunitar si a restabili energia. Ingredientele sale active deosebit de interesante pentru sanatate sunt ginsenozidele, care nu se gasesc in ginsengul siberian.

Singurele puncte comune dintre aceste doua plante, care au dus cu siguranta la aceasta confuzie: au proprietati adaptogene incredibile (adica ajuta organismul sa se regleze pentru a face fata oricarui tip de stres) si o anumita capacitate de a stimularea apararii imune.

Ginsengul siberian creste in tunderul Tundra, aceste peisaje caracteristice regiunilor polare, ostile dezvoltarii organismelor datorita temperaturilor lor inghetate. „Tundra” inseamna „pamant steril” in Laponia. Totusi, unele plante se dezvolta acolo si reusesc sa supravietuiasca in aceste conditii extreme.

Printre acestea, Ginsengul Siberian, care ii asigura supravietuirea datorita capacitatilor adaptogene. Pe scurt, aceasta planta caracteristica regiunilor polare se ingraseste cu micronutrienti pentru a-si creste rezistenta la diferitele pericole care ii pun in pericol supravietuirea.

Radacina este foarte concentrata in flavonoide si antioxidanti, punct care ii intereseaza in mod deosebit pe specialistii in cosmetica deoarece ajuta la conservarea pielii si la regenerarea acesteia chiar si in cele mai dificile conditii.

Beneficiile sale pentru piele si corp

Ginsengul siberian este un ingredient activ folosit frecvent in fitoterapie (in general sub forma de suplimente alimentare: capsule, fiole sau tablete, singur sau in combinatie cu alte ingrediente super active, precum laptisorul de matca sau maca din Peru) pentru a creste capacitatea organismului pentru a se adapta la toate tipurile de stres.

Si pentru un motiv intemeiat: ajuta la reducerea oboselii si la relansarea organismului, imbunatatind recuperarea acestuia. Este deci ideal pentru persoanele suprasolicitate care vor sa-si recapete tonusul!

Elevilor le place sa-si intareasca capacitatea de concentrare si performanta intelectuala, iar sportivilor sa-si imbunatateasca rezistenta si sa promoveze o recuperare mai buna dupa exercitiu.

In cosmetica, este un activ pretios ale carui virtuti nu mai sunt de dovedit: tonifica si revitalizeaza epiderma, si nu are egal in a ilumina pielea si a-i reda stralucirea si frumusetea!

0 Shares
You May Also Like