Care sunt gloantele potrivite pentru airsoft?

Care sunt gloantele potrivite pentru airsoft?

0 Shares
0
0
0

Fanii Airsoft isi aleg arma airsoft in mod special in functie de cerintele lor personale. Pe langa alegerea airsoftului, exista si cateva lucruri de luat in considerare atunci cand vine vorba de munitie, gloantele airsoft.

Exista cateva lucruri importante de stiut despre aceste gloante, cum ar fi calibrul standard, greutatea corecta a munitiei pentru airsoft si tipurile suplimentare de munitie pentru armele airsoft. Contrar armelor de foc ascutite, in armele Airsoft nu exista cartuse folosite cu incarcatura de combustibil, ci mingi Airsoft .

Armele Airsoft folosesc gloante airsoft , numite si BB , ca munitie. Exista mai multe explicatii si teorii pentru semnificatia „BB”. Pe de o parte, denumirea poate fi urmarita pana la termenul de rulment cu bile , deoarece bilele rotunde utilizate in sport pentru pusti cu aer provin adesea din productia de rulmenti cu bile.

Preluarea din campul armelor cu aer comprimat, unde BB a reprezentat initial o anumita dimensiune de impuscare, este, de asemenea, plauzibila. Prin BB-uri, inseamna, prin urmare, gloante mici care servesc drept munitie pentru armele airsoft.

Munitiile pentru airsoft ieftin sunt aproape intotdeauna gloante cu un diametru de 6 mm , care sunt in mare parte din plastic sau amidon de porumb (Bio-BB). Cu calibrul standard al armelor airsoft, exista diferente semnificative in greutatea gloantelor si nu in dimensiune. Este obisnuit sa se vanda greutati de la 0,12 g la 0,45 g, desi exista si gloante mai neobisnuite cu un strat metalic sau complet realizate din metal.

               Cele mai frecvente trei calibre si greutati pentru tunurile airsoft:

  • 6 mm; 0,12 g
  • 6 mm; 0,20 g
  • 6 mm; 0,25 g

In plus fata de calibrul standard de 6 mm, peletele de airsoft cu un diametru de 8 mm sunt utilizate mai rar – mai ales pentru tragere de precizie.

Din moment ce aproape toate armele folosesc calibrul 6 mm, este important sa se adapteze greutatea granulelor airsoft in mod individual la arma. Daca bilele sunt prea usoare, acestea deriva in toate directiile, deoarece hop-up-ul nu mai functioneaza corect. Daca bilele sunt prea grele, raza de actiune va fi redusa masiv.

Gama si precizia mai reduse pot fi, prin urmare , rezultatul munitiei nepotrivite . Daca exista dubii , ar trebui testate diferite munitii chiar si in sali special concepute pentru aceste trageri.

In plus fata de greutatea diferita, munitia este disponibila in diferite culori. Bilele mici sunt de obicei albe, dar culorile stralucitoare pot ajuta gasirea munitiei sau pot fi adaptate echipelor. In plus fata de culori, exista unitii speciale.

Deoarece Airsoft este adesea jucat in aer liber, exista BB-uri Airsoft biodegradabile . Acestea constau din amidon si se dezintegreaza dupa aproximativ un an daca sunt lasate neutilizate si in termen de doua pana la trei saptamani sub influenta umezelii.

Cu ajutorul bio-BB-urilor, chibriturile airsoft nu dauneaza naturii. Prin urmare, daca jocul nu este efectuat intr-o sala, se asigura utilizarea BB-urilor degradabile pentru o utilizare durabila. In functie de terenul de joc, aceasta munitie poate fi necesara. BB-urile pot fi acoperite cu metal sau grafit.

0 Shares
You May Also Like