Cât de importantă este mâncarea gătită la oală?

Cât de importantă este mâncarea gătită la oală?

0 Shares
0
0
0

Indiferent dacă iei micul dejun sau nu, până la prânz corpul tău își epuizează energia și are nevoie de reîncărcare. Dacă refuzi să mănânci sau încerci să compensezi cu cafea și prăjituri, provoci o catastrofă alimentară în lanț în organism. Lipsa de timp este motivul pentru care sari peste masa de prânz.

Un alt motiv poate fi lipsa unei aprovizionări adecvate cu alimente în apropierea locului în care lucrezi. Soluția, este de a comanda mâncare gătită la oală. Prânzul este foarte important, mai ales în zilele lucrătoare, deoarece îți oferă energie pentru a te concentra și a profita la maximum de restul zilei.

Trei greșeli legate de prânz

Controlul porțiilor. Una dintre principalele greșeli este mâncarea excesivă în timpul prânzului, așa că trebuie să ai control asupra porțiilor, mai ales dacă mănânci orez, cartofi sau carne la prânz. De asemenea, ai nevoie de o porție de salată mare pentru masa de prânz.

Poți alege de la foodevolution.ro pentru masa de prânz ciorbe și supe, mâncare gătită sau un meniu vegetarian, precum și un desert. Dacă te întrebi ce mâncare gătită ai putea comanda, atunci ar trebui să știi că foodevolution.ro îți poate oferi orice mâncare gătită, ca la tine acasă.

Lipsa legumelor. Salata ar trebui să fie o parte integrantă a prânzului sănătos, și acest lucru este necesar datorită bogăției sale de vitamine, minerale și fibre, precum și datorită conținutului său caloric mai scăzut. 

Lipsa de fructe și legume duce la supraponderabilitate și încetinire a creierului. Broccoli, ardeii roșii, morcovii și varza de Bruxelles ar trebui să fie o parte integrantă a prânzului tău. 

Fără grăsime. Este o concepție greșită să crezi că, consumul de grăsimi din meniul tău de prânz te va îngraşă. Există grăsimi benefice care suprimă pofta de mâncare. Acesta este uleiul de măsline, care trebuie să devină o parte integrantă a culturii tale de alimentație sănătoasă. 

Avocado are, de asemenea, grăsimi naturale, la fel ca majoritatea nucilor. Pentru prânz, alege fructe proaspete, legume și cereale integrale, pâine de secară, fulgi de ovăz, cartofi, cuşcuş și orez brun.

Cât de important este micul dejun?

În zilele noastre, tot mai mulți oameni renunță la micul dejun, iar factorii care provoacă această decizie sunt diferiți. Unii oameni sar peste masa de prânz, pentru că ei consideră că aceasta este o modalitate de a-și menține greutatea ideală. 

Alții nu au timp dimineața să ajungă la frigider sau mai rău – se bazează pe gustări de tip fast food. Există o serie de studii care indică faptul că micul dejun este esențial pentru sănătatea unei persoane.

Mâncarea la oală oferă multe beneficii pentru sănătatea ta și este important să fie o mâncare bine-cunoscută și bogată în alimente, deoarece sprijină ecosistemul organismului.

Micul dejun îți îmbunătățește rezistența fizică și concentrarea. Glucoza este combustibilul creierului. Este singura sursă de energie pentru celulele umane. Și nu poți s-o obții, decât din consumul mâncărurilor gata făcute.

Mâncarea la oală îți susține organismul, nu te îngrașă, este bine porționată și astfel, vei fi sătul și plin de energie. Alege meniul și comandă online sau telefonic. 

Foodevolution.ro oferă planuri individuale de sănătate și dietă, pe măsura nevoilor, obiectivelor și preferințelor tale gustative.

0 Shares
You May Also Like