Cat de utile sunt rafturile pentru paleti intr-un depozit?

Cat de utile sunt rafturile pentru paleti intr-un depozit?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care se incepe discutia despre rafturi paleti, cu siguranta doar cei care au lucrat sau care lucreaza intr-un depozit stiu cat de importante sunt aceste rafturi.

Daca incepem de exemplu sa discutam despre un depozit mare, cum ar fi un centru logistic Kaufland, sau un depozit Rewe, cu siguranta trebuie sa precizam faptul ca in cadrul acestor depozite exista o multime de randuri de marfa, randuri pe care se regasest o multime de rafturi pentru paleti.

De ce? Ei bine, in primul rand, trebuie mentionat faptul ca intr-un astfel de depozit, exista o multime de paleti cu marfa, care trebuiesc depozitati, astfel incat tot timpul in depozit sa existe spatiu liber, astfel incat manipulantii sa isi faca treaba cat mai rapid si cat mai bine.

Totul incepe de la receptia paletilor de marfa, iar acestia cu siguranta sunt foarte multi in fiecare zi, iar dupa finalizarea receptiei, paletii vor trebui asezati intr-un loc in care sa nu deranjeze.

Aici intervin rafturile pentru paleti, astfel incat paletii cu marfa sunt urcati de catre stivuitoristi, cu motostivuitorul, pe rafturile respective, iar pana atunci cand se considera ca este nevoie de marfa din paletii respectivi, acestia vor ramane acolo depozitati.

Aceste rafturi sunt ideale, si cu siguranta sunt etajate in asa fel incat, pe un singur raft, sa poata fi asezati mai multi paleti cu marfa, pentru ca rafturile acestea au o inaltime destul de mare.

Acest lucru nici nu este de mirare, pentru ca daca discutam despre depozite precum cele doua mentionate anterior, in fiecare zi se face o foarte mare receptie de marfa, iar aceasta trebuie sa fie undeva depozitata.

Iarasi, este firesc ca aceste rafturi sa se regaseasca in depozite, pentru ca in zonele in care se gasesc rampele pentru tiruri, nu trebuie sa se gaseasca alti paleti cu marfa in afara celor care urmeaza sa fie expediati din depozit.

Un amanunt foarte interesant referitor la aceste rafturi, ar fi acela ca ele sunt numerotate, fiecare raft in parte, astfel incat atat manipulantii marfa, cat si cei care lucreaza pe motostivuitoare, sa cunoasca rafturile, in caz ca au nevoie de anumite produse.

Este iarasi important de precizat faptul ca rafturile metalice reduc foarte mult riscul de depozitare al produselor, si sunt ideale si datorita faptului ca ajuta la maximizarea spatiului de stocare, si contribuie eficient la cresterea productivitatii.

Cat despre rezistenta rafturilor metalice care trebuie sa sustina paletii, trebuie amintit faptul ca aceste rafturi sunt realizate din materiale metalice de cea mai buna calitate, pentru ca in caz contrar nu ar reusi sa sustina cu succes mii de kilograme.

Tocmai acesta este si motivul pentru care majoritatea depozitelor, sau majoritatea antreprenorilor aleg sa isi indrepte atentia spre rafturi metalice de cea mai buna calitate.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca atunci cand discutam despre rafturi paleti cu structura metalica, acestea de regula se gasesc in cadrul diferitelor depozite, si au o multime de avantaje mari pentru  depozitele respective.

0 Shares
You May Also Like