Cu ce se ocupa un impresar

Cu ce se ocupa un impresar

0 Shares
0
0
0

Daca vei cauta pe internet impresar Delia vei vedea rapid cu ce se ocupa el mai ales datorita modului in care artista ese prezenta pe internet. Astazi vom discuta despre ceva mai special si anume despre impresariat si despre ceea ce face un impresar. In cazul in care vrei sa fii vedeta dar nu iti place lumina de la reflector sau nu canti decat la dus, ai ocazia sa aflii acum ce trebuie sa faci daca vrei sa fii impresar.

Impresarul este persoana care stie interesele artistului si care se ocupa de ele. Interese inseamna de la casele de discuri si pana la aparitii in presa si concerte. Se ajunge chiar la aparitii la radio, la TV si tot ce inseamna artist in timpul unei prestatii si pana in momentul in care are loc promovarea si sub orice forma se produce, ca aparitie live sau pe CD.

Vom presupune ca avem un artist foarte tanar care are material. Deoarece nu prea are mult timp la dispozitie el isi va gasi un impresar care sa se ocupe foarte bine de interesele sale chiar daca la inceput ar putea sa faca singur asta. Omul va incepe sa dea telefoane si sa caute case de discuri, sa prezinte tuturor respectivele materiale si sa prezinte cat mai bine artistul. Materialul este reprezentat de un CD, un demo, fotografii pe care impresarul le impacheteaza intr-o forma de prezentare frumoasa si merge cu ele la casa de discuri. Comunicarea si expunerea ideii precum si modul in care el reuseste sa le atraga atentia celor care lucreza in casa de discuri tine strict de abilitatile impresarului si de tehnica acestuia de a expune ideile.

In paralel el cauta toate radiourile care pot sa ii promoveze pe artisti si le prezinta materialele apoi trec la prezentarea sa in presa.

Exista si impresari care pornesc strict pe domeniul divertsiment chiar daca uneori se mai ocupa si de muzica. Exista cursuri de canto si de chitara pe care impresarii le fac pentru a intelege mai bine jobul clientilor lor. De asemenea impresarii sunt persoanele care inca de mici au fost pasionate de domeniul divertisimentului.

Atunci cand pe piata au aparut casele de discuri, si cand erau foarte putine, tot mai multe persoane si-au dorit sa lucreze in ele. Este important si pentru cei din prezent acest job insa sunt foarte putini tineri care mai accepta sa munceasca pentru a deveni impresari.

Atunci cand exista fonduri pentru a demara aceasta activitate totul este mai usor si exista si impresari care au plecat din pieata cand banii li s-au terminat si cariera lor impresionanta de impresariat s-a terminat. Un impresar poate debuta si fara capital insa ii va fi mai greu si in timp va trebui sa isi economiseasca castigurile pe care le obtine de la concerte si aparitii platite la TV sau prin micile contracte de publicitate.

Pentru a fi un impresar bun va trebui sa fii si un foarte bun psiholog si sa te cunosti pe tine foarte bine pentru a stii exact unde te aflii.

0 Shares
You May Also Like