Cum poti prelungi durata de viata a polizorului tau unghiular?

Cum poti prelungi durata de viata a polizorului tau unghiular?

0 Shares
0
0
0

Probabil foarte multa lume care aude ca se discuta despre polizoare unghiulare, nu stie faptul ca un polizor unghiular este de fapt un flex.

Ei bine, indiferent de faptul ca ii spunem flex sau polizor unghiular, acesta este o scula electrica pe care fiecare dintre noi o putem folosi pentru a taia, pentru a prelucra, sau chiar si pentru a slefui diferite materiale, precum lemnul, metalul, piatra, gresia, faianta, sau alte materiale.

Aceasta scula electrica este prevazuta cu un motor, care actioneaza un sistem de roti dintate ce se inghit una intr-alta, iar intreg angrenajul se afla in unghi drept cu axul motorului. In capatul angrenajului se pozitioneaza un disc detasabil care se foloseste pentru a taia sau pentru a prelucra materialele.

Referitor la aceste scule electrice, trebuie mentionat faptul ca majoritatea celor care se gasesc pe piata, sunt prevazute cu o aparatoare a discului. Aceasta aparatoare este extrem de utila, datorita faptului ca poate sa protejeze persoana care foloseste unealta.

Deasemenea, flexul mai poate sa fie prevazut si cuun maner lateral, pentru ca persoana care foloseste unealta respectiva, sa poata sa isi desfasoare mult mai usor activitatea, si sa manevreze mult mai usor unealta.

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere o asemenea scula electrica profesionala, cu siguranta ar cam trebui sa tina cont de cateva aspecte foarte importante, pentru ca pe piata se gasesc mai multe tipuri de polizoare unghiulare.

De exemplu, cei care activeaza in domeniul constructiilor, sau cei care folosesc zi de zi aceasta unealta la locul de munca, in mod evident isi vor indrepta atentia spre un polizor unghiular profesional.

Exista si persoane care nu folosesc foarte mult aceasta unealta, asa ca aleg sa isi indrepte atentia spre un flex semi – profesional, in timp ce persoanele care folosesc rar sau foarte rar flexul, aleg sa isi indrepte atentia spre un polizor unghiular hobby.

Ei bine, pana la urma insa, conteaza foarte mult ca fiecare persoana care utilizeaza o asemenea unealta profesionala, sa foloseasca flexul strict pentru activitatile recomandate. Plus de asta, aparatoarea flexului nu trebuie demontata in timpul in care unealta este folosita, pentru ca daca aparatoarea este indepartata, se pot intampla diferite accidente.

Persoanele care folosesc o asemenea unealta electrica profesionala, trebuie sa stie ca exista si riscul ca discurile sa se blocheze, iar fortarea lor nu duce la nimic productiv, niciodata. In aceasta situatie, trebuie introdusa o cheie fixa pe ax, sub disc, iar cu ajutorul cheii se va putea destrange piulita de blocare. Exista insa si spray-uri antigripante pentru ax, car pot sa ajute la remedierea problemei.

Deasemenea, pentru ca flexul sa aiba o durata de viata cat mai indelungata, ar fi ideal ca de fiecare data dupa ce se termina de efectuat lucrarea, unealta sa fie curatata.

Un alt amanunt foarte interesant, este acela ca nu trebuiesc folosite niciodata discuri de la polizoarele circulare la cele unghiulare, pentru ca acestea nu sunt construite pentru a suporta aceleasi turatii, iar astfel riscul se poate bloca in momentul utilizarii.

0 Shares
You May Also Like