Cum se utilizeaza corect geamurile si usile PVC?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand ai geamuri PVC este important sa stii cum sa le folosesti corect. O utilizare optima a ferestelor termopan iti garanteaza ca le vei avea in stare perfecta pentru cat mai mult timp, fara sa necesite interventii la nivelul feroneriei sau al ramelor.

Daca intentionezi sa iti pui ferestre din termopan sau daca ai facut deja asta, sfaturile noastre urmeaza sa iti fie de mare folos pentru ca doar asa vei putea sti cum sa le folosesti corect pentru a le prelungi viata.

Deschiderea si inchiderea termopanelor

Dupa cum probabil ai vazut deja, geamurile facute din termopan au manere cu ajutorul carora se deschid. Manerele sunt pozitionate vertical, in momentul in care sunt inchise geamurile si orizontal atunci cand suntdeschise.

Daca tot ceea ce vrei este sa rabatezi geamurile si usile, ceea ce trebuie sa faci este sa rotesti usor manerul pentru ca acesta sa fie din nou  pe verticala sau sa tragi de maner spre tine.

Iti recomandam sa incerci sa nu fortezi acest mecanism si de asemenea sa nu rotesti de maner in momentul in care vrei sa inchizi geamul aflat in pozitie batanta. Impinge geamul pentru ca acesta sa ajunga din nou in pozitie verticala apoi poti actiona manerul.

Evita toate actiunile care pot genera defectiuni

In cazul in care vrei sa prelungesti viata termopanelor, va trebui sa acorzi atentie nu doar manerului ci si modului general in care termopanele sunt folosite. Nu agata obiecte pe termoapane sau pe manere, in special obiecte grele, pentru ca in timp geamurile se vor strica. Este important de asemenea sa eviti fortarea pozitiei pentru a nu risca sa rupi manerul.

Pot sa apara unele defectiuni si in momentul in care intre partea mobila si cea fixa introduci anumite obiecte.

Intretinere

Intretinerea termopanelor este foarte importanta. Specialistii spun ca macar o data pe an ar trebui sa faci totul pentru a intretine corect feroneria. Poti strange suruburile mai bine, in special pe cele de care sunt prinse manerele sau accesoriile.

Balamalele pot fi unse utilizand substante speciale. Operatiune de intretinere nu sunt complicate si pot fi facute cu usurinta de orice persoana, insa din nefericire sunt omise de toti proprietarii de termopane.

In momentul in care inchizi sau deschizi un geam din termopan trebuie sa fii atent la maini. Este dureros atunci cand iti prinzi din greseala degetele intre zona fixa si cea mobila. In momentul in care bate vantul geamurile pot fi deschise fiind impinse de forta acestuia. Ai grija ca termopanele sa nu te loveasca in momentul in care se deschid puternic.

Colturile pe care tamplaria din termopan o au sunt foarte ascutite deci ar trebui sa ai grija la acest aspect in special in momentul in care esti cu capul in zona lor. Atunci cand treci pe sub termopane poti evita accidentele nedorite fiind atent.

Acestea sunt cele mai comune sfaturi de utilizare optima a termopanelor. Iti recomanda sa iei in calcul toate aceste informatii pentru ca termopanele tale sa reziste cat mai mult timp.

0 Shares
You May Also Like