8 idei gresite despre chirurgia plastica

0 Shares
0
0
0

Chirurgia plastica, desi devine tot mai populara, inca se loveste de cateva idei preconcepute, complet eronate. Haideti sa vedem care sunt acestea:

Femeile nu ar trebui sa faca o operatie estetica pana la 60 de ani

Asteptarea menopauzei poate schimba dramatic sansa rezultatului unei interventii chirurgicale plastice. In cazul pacientilor mai in varsta, din cauza faptului ca pielea trebuie trasa mai mult pentru a fi intinsa si a imbunatati conturul fetei, se ajunge deseori la un aspect fortat, suprasolicitat.

Realizarea acestor interventii in perioada premenopauzei permite obtinerea unor rezultate mai usor de pastrat pe termen lung si cu un aspect final mult mai natural si firesc.

Chirurgia plastica este doar pentru cei bogati

Statisticile Societatii Americane de chirurgie plastica evidentiaza faptul ca marea majoritate a pacientilor sunt din clasa mijlocie. Chirurgii plasticieni ofera o varietate de solutii de plata flexibile, iar procedurile non-chirurgicale cum ar fi injectarea de Botox sau utilizarea de umplutura ca Juvederm este surprinzator de accesibila, uneori costand chiar mai putin decat un tratament cosmetic al parului!

Chirurgia plastica este doar pentru femei

Barbatii reprezinta in prezent 15% din numarul total al pacientilor care au beneficiat de o interventie chirurgicala plastica, procent care creste continuu in ultimul deceniu.

Ei apeleaza in jurul varstei de 40 sau 50 de ani la utilizarea Botox-ului sau alte materiale de umplere pentru intinerire. Totodata, ei se simt tot mai confortabil cu operatia de reducere a sanilor si eliminarea ginecomastiei, cu liposuctia sau cu rinoplastia.

Recuperarea este de durata

Evolutia tehnologiei utilizate in chirurgia plastica, metodele moderne de anestezie si de control a durerii au redus considerabil perioada de recuperare. De asemenea, incidenta greturilor si a varsaturilor dupa intreventie au scazut semnificativ, iar pacientii sunt apti sa revina foarte repede la activitatile lor obisnuite, perioada de recuperare variind intre 2 si 4 saptamani.

Marirea sanilor este periculoasa

Implanturile mamare sunt probabil protezele cele mai bine studiate din istoria medicinii americane. Daca este se vorbim despre riscurile unei operatii, in cazul maririri sanilor riscurile au fost foarte clar definite, ele fiind tot mai mici.

Botoxul este o toxina periculoasa

Botoxul este derivat dintr-o toxina secretata de un anumit tip de bacterii. Desi dozele masive ale acestei toxine pot provoca boala, nivelul dozelor folosite in cadrul operatiilor plastice este minim si nu provoaca dezvoltarea bolii.

Toti chirurgii cosmeticieni si esteticieni sunt chirurgi plastici

Multe cabinete ofera servicii de chirurgie plastica sau cosmetica, dar chirurgii cosmeticieni nu pot fi chirurgi plastici, in timp ce chirurgii plasticienti pot fi si chirurgi cosmeticieni.

Hrana sanatoasa si exercitiile fizice pot duce la aceleasi rezultate ca operatiile chirugicale plastice

Atentia la dieta, exercitiile fizice, evitarea soarelui si, in general, un stil de viata sanatos, sunt aspecte care trebuie luata in considerare pentru a arata bine. Totusi, uneori, in ciuda tuturor eforturilor depuse, oamenii nu reusesc sa atinga idealul dorit. Mai mult, se poate intampla ca, in urma unui proces de slabire, sa fie absolut necesara interventia chirurgicala pentru a indeparta excesul de piele.

Daca vreti sa gasiti cel mai bun medic estetician Cluj, accesati siteurile de specialitate si solicitati acum o programare!

0 Shares
You May Also Like