Importanta investitiilor in economie

Importanta investitiilor in economie

0 Shares
0
0
0

De multe ori pentru a intoarce economia unei afaceri, a unui judet sau a unei tari, este intotdeauna recomandabil sa investesti. Dar de ce? Deoarece investitiile genereaza randamente, fluxuri de numerar si locuri de munca. Cu beneficiile obtinute, iti poti imbunatati calitatea vietii, iti poti mari averea sau reinvesti.

Investitii in afaceri pentru a imbunatati productivitatea

In afaceri, a face investitii nu este inutil. Aceasta nu este o cheltuiala de prisos, ci mai degraba o actiune de imbunatatire a performantei. Indiferent daca sunt investitii corporale sau investitii necorporale, acestea vizeaza intotdeauna cresterea capitalului de productie al unei companii.

Dupa o investitie, ea poate spera la cresterea economica intr-o corporatie mare, investitiile pot proveni din mai multe surse. Poate proveni dintr-o contributie a actionarilor. In acest caz, ei spera, de asemenea, la o crestere a dividendelor. Sau prin autofinantare, adica folosirea profiturilor pentru noi investitii.

Indiferent daca este una sau alta, odata ce o suma este alocata unui anumit proiect, compania se asteapta intotdeauna sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Poate sa fie:

  • cresterea salariilor personalului sau,
  • deschiderea unei alte filiale pentru a crea locuri de munca
  • marirea capitalului.

Oricare ar fi rezultatul investitiei tale, va avea intotdeauna un impact la nivelul companiei, la nivelul fiecarei gospodarii a personalului tau, dar mai ales la nivel national.

O carte din care poti invata despre investitii este The Intelligent Investor a lui Benjamin Graham care a invatat si a inspirat oameni din intreaga lume. Filosofia lui Graham de a „investi in valoare”,  protejeaza investitorii de erori substantiale si ii invata sa dezvolte strategii pe termen lung. The Intelligent Investor a devenit biblia bursiera inca de la publicarea sa originala in 1949.

Investitii imobiliare pentru a-ti creste averea

A avea proprietati imobiliare pe numele tau este sinonim cu bogatia. Adevarat, exista impozite pe proprietate pentru proprietarii de case, cu toate acestea, o persoana cu valoare imobiliara este mai buna decat una care nu. In plus, pretul imobilelor este decisiv in economia generala a unei tari.

Daca aceasta creste, creste si valoarea proprietatii tale. In caz de regresie, pe de alta parte, poti suferi o pierdere de capital.

Pentru a obtine o oferta buna, este o idee buna sa angajezi un profesionist imobiliar atunci cand efectuezi achizitia. In acest fel, poti profita de un pret atractiv. Chiar si la nivelul impozitelor, poti avea o mica reducere daca intalnesti o proprietate interesanta.

Investitia genereaza un impact in fiecare gospodarie a personalului tau

Avantajele economiei constau mai ales in faptul ca, daca prospecteaza un sector, toti cei implicati, direct sau indirect, pot beneficia de acesta. Daca investesti in afacerea ta in mod regulat, randamentele obtinute ulterior vor avea, de asemenea, un impact asupra angajatilor tai.

Importanta de a avea un obiectiv de investitii

Pur si simplu a pune banii deoparte nu este o idee buna. Insa, cu un plan clar in minte, iti maximizezi sansele de a „cheltui” bine banii sau de a obtine mai multe randamente. Cu cat obiectivul tau este mai specific, cu atat este mai probabil sa ai succes.

0 Shares
You May Also Like