Programarea unei vizite la urolog si sanatatea aparatului urinar

Programarea unei vizite la urolog si sanatatea aparatului urinar

0 Shares
0
0
0

Intretinerea propriei stari de sanatate este un deziderat pe care fiecare dintre noi dorim sa-l indeplinim. In vederea realizarii acestuia trebuie sa apelam constant la medici de specialitate din diferite arii pentru a preveni, diagnostica si trata anumite afectiuni. Urologia este o ramura speciala din domeniul medical care se ocupa cu afectiunile asociate aparatului urinar si reproductiv, atat cel feminin cat si cel masculin. Controalele de specialitate care se pot realiza in acest sector implica vizita la un urolog Mures pentru examinarea fizica si indicarea, dupa caz, a unor investigatii suplimentare. Este important de preciat faptul ca barbatii si femeile pot inregistra boli diferite datorita diferentelor proeminente asociate aparatelor lor reproductive si urinare. Din acest motiv, acest articol va realiza o trecere in revista a principalelor boli si simptomatologii pe care le puteti trata si identifica prin specializarea medicului urolog, totul in functie de o categorizare pe baza de sex.

Informarea este un element primordial in identificarea rapida a unor solutii la problemele medicale. Cu toate acestea, doar medicul specialist poate asuma expertiza necesara pentru diagnosticul unui pacient, totul in functie de anamneza si tabloul clinic al acestuia.

Urologia pentru femei

Infectiile si incontinenta urinara, pietrele la rinichi dar si usturimile sunt doar cateva afectiuni care pot perturba viata normala a femeilor. Aceste probleme pot aparea la varste diverse si sunt acutizate de numerosi factori de risc care trebuie evitati. Consultul urologic este cu siguranta primul aspect pe care trebuie sa il prioritizati daca prezentati anumite disfunctii sau dureri. Transparenta fata de medicul specialist este esential pentru faza de anamneza. Comunicarea unor caracteristici ale stilului de viata, anumite dependente (de alcool sau fumat) dar si antecedentele (in cazul in care medicul la care mergeti nu va cunoaste tabloul clinic) sunt prioritare. Ulterior, examinarea fizica este o alta etapa importanta. Aceasta este asemanatoare cu consultul ginecologic iar in functie de elementele identificate, se pot recomada analize de sange sau urina, realizarea unei ecografii pentru stabilirea detaliata a sursei problemei.

Urologia pentru barbati

Afectiunile urologice des intalnite in randul barbatilor sunt infectiile, pietrele la rinichi, problemele de prostata sau chiar urinarea defectuoasa (fie se realizeaza prea des, fie prea rar). Simptomele precum: culoare tulbure a urinei, sangele in urina, durerile abdominale in partea de jos dar si febra sau greata pot fi asociate cu disfunctii ale aparatului urinar sau reproducator. Din acest motiv, vizita la urolog Mures este iminenta si trebuie programata rapid. La fel ca in cazul femeilor, examenul fiziologic la urolog se desfasoara initial prin examinarea organelor genitale si implicit, a prostatei. Ulterior, dupa stabilirea unor detalii initiale, medicul urolog poate indica realizarea unor teste de sange, investigatii suplimentare.

Dotarile moderne ale centrelor medicale fac ca atat procedura de consult cat si anumite interventii chirurgicale in zona urologica sa fie realizate cu usurinta, cu minim de efort din partea pacientului. Diagnosticul oferit si gestionarea situatiei se efectueaza in clinici si spitale cu maxim de profesionalism si transparenta, totul pentru a minimiza impactul psihologic negativ al unei boli. Pacientilor nu  le ramane decat sa constientizeze importanta unui consult si a sanatatii in ansamblul ei.

0 Shares
You May Also Like