Uleiuri esențiale pentru greață

0 Shares
0
0
0

Uleiurile esențiale sunt compușii activi găsiți în plante, distilați în uleiuri concentrate. Acestea valorifică proprietățile benefice ale unor ierburi și condimente. Unele dintre efectele acestora sunt distrugerea  bacteriilor, relaxare mușchilor, calmarea durerii, îmbunătățirea digestiei, și vindecarea  stării de greață. Deoarece au puține efecte secundare și risc mic, uleiurile esențiale devin remedii din ce în ce mai populare la domiciliu pentru tot felul de afecțiuni medicale.

Totuși acestea  nu sunt destinate să fie ingerate, unele chiar putând  fi toxice. Uleiurile sunt concepute pentru a fi infuzate în aer într-un inhalator sau difuzor sau amestecate cu un ulei purtător și aplicate pe piele.

Dacă te confrunți frecvent cu greață din cauza sarcinii, problemelor la stomac, vertijul, reflux gastro-intestinal, sau alte condiții comune, uleiuri esențiale ar putea fi un tratament util și demn de încercat.

1.Uleiul de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este, probabil, cel cunoscut pentru proprietățile sale de relaxare. Utilizarea acestuia se poate face atât local, diluat cu ajutorul unui ulei purtător cât și  într-un difuzor pentru dispersarea vaporilor în atmosferă. Lavanda  te poate ajuta să îți deconectezi mintea pe măsură ce te pregătești pentru culcare. De asemenea este eficientă în combaterea stărilor de greață.

Dacă greața este cauzată de anxietate sau durere fizică, puterea lavandei de a te relaxa ar putea fi ceea ce cauți pentru a scăpa de simptomele nedorite Acest remediu funcționează cel mai bine atunci când pui câteva picături de lavandă într-un difuzor de ulei esențial și respiri profund, pe măsură ce mirosul umple camera.

2.Uleiul de ghimbir

Uleiul esențial de ghimbir a fost studiat ca remediu pentru greață și boală de mișcare. Oamenii îi recunosc efectul, iar cercetătorii vin și confirmă în urma studiilor că funcționează .Uleiul de ghimbir poate fi difuzat în aer cu un difuzor de ulei,  masat la punctele de presiune de pe frunte și încheieturile mâinilor, sau chiar masat  direct pe stomac pentru a îmbunătăți starea de bine.

Un studiu clinic a arătat că acest remediu este deosebit de eficient pentru persoanele care suferă de greață în timp ce se recuperează post anestezie generală din cauza unei intervenții chirurgicale. Ghimbirul este considerat în general sigur pentru femeile gravide care suferă de greață.

3.Uleiul de mentă

Ceaiul de mentă este adesea sugerat ca un remediu pentru greață, iar uleiul esențial poate avea același efect liniștitor. Uleiul esențial de mentă, conform cercetărilor, relaxează peristaltismul și elimină crampele abdominale.

O revizuire științifică a concluzionat că inhalarea uleiului de mentă atunci când te confrunți cu stare de greață îți va îmbunătăți simptomele și te vei simți mai bine rapid.

4.Uleiul de cardamom

Cardamom este un condiment din aceeași familie ca și ghimbirul, însă are propriile sale proprietăți unice. Uleiul esențial de cardamom a fost utilizat într-un amestec de alte uleiuri esențiale într-un studiu clinic pentru greața apărută post-operator. Studiul a constatat că  uleiul de cardamom ar fi un agent anti-greață promițător atunci când este amestecat cu alte uleiuri esențiale.

Pentru a utiliza cardamom într-un amestec sau singur, pune câteva picături într-un difuzor de ulei esențial. Mirosul bogat, picant al cardamomului te poate ajuta, de asemenea, să te relaxezi, ceea ce ar putea scădea greața și anxietatea din cauza bolii.

Dacă te confrunți cu greață și vrei să încerci această variantă alternativă de a elimina simptomele nedorite, poți alege dintr-o gamă largă de uleiuri esențiale prezentă la Diana Gubas pe site, pe cele cu care simți că ai interacționa cel mai bine.

Mesaj de luat acasă!

Este important să ne amintim că uleiurile esențiale nu sunt un leac miraculos. Ele sunt încă cercetate, iar limitele lor ca remedii nu sunt încă pe deplin înțelese. Astfel, bucură-te de aromele pe care le alegi, dar amintește-ți că vindecarea vine întotdeauna din interior.

0 Shares
You May Also Like