5 beneficii asupra sanatatii oferite de o sauna de exterior cu infrarosu

5 beneficii asupra sanatatii oferite de o sauna de exterior cu infrarosu

0 Shares
0
0
0

Saunele cu infrarosu reprezintat o tendinta actuala pentru sanatate. Spa-urile si salile de sport le ofera clientilor si sugereaza ca ofera o multime de beneficii. De asemenea, va puteti cumpara propria sauna cu infrarosu pentru casa dvs.

Au aparut multe studii stiintifice asupra efectelor utilizarii regulate a saunei. Rezultatele arata ca petrecerea timpului intr-o sauna are unele beneficii pentru sanatate, mai ales daca aveti anumite afectiuni de sanatate.

Ce este o sauna cu infrarosu?

Saunele folosesc caldura sau aburul pentru a crea o atmosfera care va va ridica temperatura centrala a corpului. Veti transpira si ritmul cardiac va creste pentru a pompa mai mult sânge in piele. Acesta este modul in care corpul dvs. se raceste. Ideea este ca acest proces imita efectele exercitiilor fizice si ofera beneficii similare pentru sanatate.

Acolo unde saunele traditionale folosesc elemente de incalzire pentru a creste temperatura aerului din interior, o sauna de exterior cu infrarosu foloseste lumina infrarosie pentru a incalzi corpul, in timp ce aerul din jurul dvs. ramane neschimbat.

Rezultatul este temperatura centrala care creste fara a fi nevoie sa stati intr-o camera in care temperatura ambientala este aproape de 90 de grade Celsius. Unii oameni considera acest lucru mai confortabil decat saunele traditionale.

Inovatia saunelor cu infrarosu

Ca si in cazul oricarui tratament spa la moda, exista o multime de afirmatii despre ceea ce pot face saunele cu infrarosu. Iata ce arata cercetarea :

Pierderea in greutate

Un mic studiu a aratat ca persoanele care au folosit in mod regulat o sauna au prezentat pierderi de grasime pe tot parcursul studiului. Acest lucru se poate datora faptului ca utilizarea unei saune pentru a va ridica temperatura centrala imita efectul exercitiilor viguroase. ‌

Detoxifiere

Au existat câteva studii despre utilizarea saunei pentru detoxifierea persoanelor care au fost expuse la substante nocive. Aceste studii au aratat o oarecare imbunatatire a conditiilor lor.

Corpus elibereaza toxinele acumulate in corp prin porii mariti datorita caldurii oferite de sauna.

Saunele cu infrarosu au beneficii pentru sanatate?

Dovezile sugereaza ca puteti utiliza saunele cu infrarosu pe lânga alte tratamente pentru mai multe probleme de sanatate.

Afectiuni cardiovasculare

Saunele pot fi bune pentru inima dvs. Unele studii au aratat ca persoanele care au sedinte regulate in saune isi pot scadea tensiunea arteriala. Alte studii arata imbunatatiri ale simptomelor insuficientei cardiace congestive. ‌

Sanatatea plamanilor

In unele studii, persoanele care au folosit saune au avut un risc mai scazut de pneumonie. Alte persoane au experimentat o imbunatatire a simptomelor astmului.

Managementul durerii

Un alt beneficiu al saunelor este ca pot ameliora durerea atunci cand sunt folosite in mod regulat. Unii oameni au raportat mai putine simptome asociate cu afectiuni precum osteoartrita, artrita reumatoida si fibro mialgia. Un studiu a mai aratat ca saunele ar putea ajuta la durerile de cap tensionate.‌

Foloseste sauna pentru efectele benefice sau doar pentru propria relaxare

Daca credeti ca o sauna cu infrarosu ar putea ajuta la o afectiune pe care o aveti, discutati cu medicul dumneavoastra. Ar putea fi o completare a altor tratamente pe care le utilizati in prezent. Chiar daca nu aveti un motiv medical sa luati in considerare utilizarea saunei, le puteti folosi in continuare. Multi oameni le considera a fi placute si relaxante. Nimic nu se compara cu clipele de relaxare chiar in curtea dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like