Avantaje pentru o gradina amenajata cu rulouri de gazon

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa iti amenajezi gradina, poti sa te gandesti sa optezi pentru o gradina cu rulouri de gazon, iar in cele ce urmeaza vei putea sa descoperi cateva avanaje ale acestora.

Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vei vedea care sunt avantajele rulourilor de gazon, si ale unei curti amenajate astfel:

  • rulourilele de gazon pot sa fie montate in cea mai mare parte a anului, mai putin in acea perioada a anului in care solul este inghetat;
  • gazonul se poate instala intr-un timp foarte scurt, intr-o singura zi si va puteti bucura de el imediat atat tu cat si membrii familiei tale;
  • nu exista restrictii de circulatie pe gazon, asa ca se va putea calca pe ei imediat dupa ce este montat;
  • gazonul este foarte putin vulnerabil atat la conditiile climatice, cat si la boli si daunatori de tot felul;
  • nu trebuie sa fie protejat cu plase anti-pasari;
  • optand pentru rulouri de gazon vei intampina mai putine probleme legate de buruieni;
  • nu va trebui sa apelezi la reinsamantare, dat fiind faptul ca germinatia in cazul gazonului din seminte are mari sanse sa nu fie omogena;
  • alegand rulourile de gazon vei scapa instant de praf si noroi.

Asadar, dupa cum se poate observa, in cazul in care vei opta pentru o gradina amenajata cu gazon, te vei putea bucura de un numar foarte mare de avantaje.

De precizat este faptul ca gazonul se poate combina cu mai multe elemente, pentru ca intr-un final sa ai o gradina perfecta.

De exemplu, poti avea gazon pe toata suprafata gradinii, mai putin in zona de langa gard. Acolo, pe toata lungimea gardului, vei putea sa plantezi flori, sau vei putea sa plantezi arbusti pentru a-i impiedica pe trecatori sa vada in curte.

Apoi, vei putea sa optezi pentru trotuar din pavaj, de jur imprejurul gardului, iar in mijlocul curtii vei putea alege gazonul.

Referitor la gazon, trebuie sa stii ca se pot gasi diferite tipuri de rulouri de gazon, precum rulouri gazon sport sau rulouri gazon seceta. In functie de zona in care locuiesti, poti opta pentru un diferit tip de gazon.

Un amanunt foarte important de care trebuie sa tii cont, este acela ca in cazul in care optezi pentru o gradina cu gazon, va fi nevoie sa tunzi periodic gazonul, si trebuie sa stii deasemenea ca trebuie sa uzi gazonul cat mai des.

Asadar, dupa cum se poate observa, gazonul poate fi de mai multe tipuri, si are o multime de avantaje. Din fericire, acesta nu costa foarte multi bani, si se poate combina cu diferite elemente, astfel incat curtea casei tale sa arate perfect.

Ei bine, in cazul in care iti doresti o curte perfecta, poti alege sa optezi pentru o curte cu gazon, cu diferite plante si cu un trotuar pavat, insa cel mai important este sa alegi si cateva decoratiuni de gradina. Niste led-uri pentru gradina ar fi perfecte pentru curtea ta.

0 Shares
You May Also Like