SONY DSC

De ce este indicat sa participi la un curs de lucrator in cultura plantelor?

0 Shares
0
0
0

Este cat se poate de firesc ca fiecare dintre noi sa ne dorim un loc de munca bine platit, in conditiile in care fiecare dintre noi avem anumite cheltuieli lunare.

Daca ne gandim ca avem de platit o rata la casa sau chirie, daca ne gandim ca trebuie sa ne punem bani deoparte pentru plata combustibilului la masina, pentru plata facturilor, plus ca ne mai trebuie o haina noua, dar si bani pentru mancare, este firesc ca fiecare sa isi doreasca un loc de munca foarte bine platit.

Ei bine, tinand cont de faptul ca in domeniul agricol, atat in tara cat mai ales in strainatate se castiga salarii bune si foarte bune, este cat se poate de normal ca fiecare sa isi doreasca sa poata lucra pe postul de lucrator in cultura plantelor.

Pentru a putea lucra in acest domeniu, cei interesati trebuie insa sa urmeze un curs de specializare, pentru a dobandi compentente precum cultivarea fructelor si a legumelor, cultivarea loricelelor, ingrijirea si recoltarea pomilor fructiferi, ingrijirea si recoltarea vitei de vie, etc.

Un asemenea curs este necesar pentru toti agricultorii si pentru toti lucratorii in culturi de camp si legumicultura.

De precizat este faptul ca un asemenea curs se desfasoara pe durata a 360 ore, iar cei care termina cursul vor primi un certificat de absolvire pentru calificarea de Lucrator in cultura plantelor, iar pe langa certificatul de absolvire acestia vor mai primi si suplimente descriptive care atesta participarea la curs si dobandirea competentelor.

Cat despre competentele profesionale dobandite in urma participarii la curs, acestea sunt urmatoarele:

  • Comunicarea cu colegii la locul de munca;
  • Munca in echipa;
  • Aplicarea normelor SSM si PSI;
  • Recoltarea, depozitarea, conservarea si nu in ultimul rand valorificarea tuturor culturilor de camp si furajere;
  • Pregatirea terenului pentru infiintarea culturilor;
  • Infiintarea culturilor de camp si a furajerelor;
  • Realizarea tuturor lucrarilor de intretinere a plantelor de camp si furajere;
  • Identificarea tuturor conditiilor specifice pentru amplasarea diferitelor culturi de camp si furajere;
  • Aprovizionarea atat cu materii prime cat si cu materiale.

De precizat este faptul ca toate persoanele care intentioneaza sa se inscrie la un astfel de curs, trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate, diploma dupa invatamant (minim diploma de 8 clase), certificatul de nastere si nu in ultimul rand certificatul de casatorie daca este cazul, sau certificatul de divort daca este cazul.

Asadar, toti cei care isi doresc sa inceapa o afacere cu fonduri europene in domeniul agriculturii, sau toti cei care isi doresc sa isi gaseasca in strainatate un loc de munca in acest domeniu de activitate, ar trebui sa participe la un astfel de curs de calificare.

De precizat ar fi faptul ca toti cei care locuiesc in mediul rural ar trebui sa se inscrie la un astfel de curs, mai ales in conditiile in care dispun de o suprafata mare de teren agricol. Cursul este ideal insa si pentru cei care traiesc la oras, si care au de gand sa lucreze in domeniul agriculturii.

0 Shares
You May Also Like