Repatriere decedati din Italia

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai triste si cele mai grele momente prin care poate sa treaca o persoana, este fara doar si poate acela cand pierde pe cineva drag, cum ar fi un membru de familie.

Se stie faptul ca fiecare dintre noi ne vom gasi intr-un fel sau altul sfarsitul, insa atunci cand pierzi pe cineva drag, cu siguranta ajungi sa fii devastat de durere.

Asa stau lucrurile pentru toata lumea, insa cei care pierd o persoana draga, iar aceasta se mai afla si in strainatate, cu siguranta sufera si mai mult. In primul rand pentru ca nu au apucat sa vada persoana draga lor pentru ultima data, dar si pentru ca o repatriere decedati este destul de scumpa.

Se pare ca in ultimii ani foarte multi romani si-au pierdut viata in Italia, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda in nici un fel daca tinem cont de faptul ca in Italia se regasesc cei mai multi romani. Plus de asta, limbile italiana si romana se aseamana mult, asa ca este firesc sa existe multi romani in Italia.

Ei bine, atunci cand un roman insa isi pierde viata in Italia, situatia pentru familia sa este una cat se poate de dificila, atat datorita suferintei pentru pierderea persoanei dragi, cat si pentru ca urmeaza luarea unei decizii foarte importante.

Aceasta decizie foarte importanta are legatura cu inmormantarea persoanei decedate, pentru ca aici fie discutam despre inmormantarea in Italia, fie despre repatriere decedati.

Cu siguranta inmormantarea in Italia este mai avantajoasa din punct de vedere financiar pentru familia greu incercata, insa apoi ceilalti membri ai familiei nu prea mai au cum sa mearga la cimitir pentru a aprinde o lumanare.

Familiile greu incercate pot opta insa si pentru servicii funerare Italia, sau mai bine spus pentru serviciile unei firme care se ocupa de repatriere decedati din Italia.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, o familie care apeleaza la serviciile oferite de catre reprezentantii unei astfel de firme, isi doresc sa isi aduca acasa in Romania membrul familiei decedat in Italia.

De precizat insa este faptul ca repatrierea decedatilor atat din Italia cat si din alte tari ale Europei este un serviciu pentru care familiile indoliate au de platit destul de multi bani.

Pretul pentru un serviciu de repatriere decedati insa este justificat in conditiile in care reprezentantii unei astfel de firme se ocupa de obtinerea tuturor documentelor necesare pentru realizarea unui asemenea transport.

Atunci cand discutam despre astfel de documente, ne referim la certificatul constatator de deces, la certificatul de imbalsamare, la pasaportul mortuar dar si la alte autorizatii necesare pentru repatriere.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca un transport decedati din Italia spre Romania, sau un asemenea transport din orice alta tara spre Romania se poate face numai in conditiile in care persoana decedata este asezata intr-un sicriu din zinc.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detali despre repatrierea persoanelor decedate, fie ca discutam despre repatrieri Italia, fie ca discutam despre repatrieri din alte tari.

0 Shares
You May Also Like