Cand poti avea nevoie de utilaje de subtraversare?

Cand poti avea nevoie de utilaje de subtraversare?

0 Shares
0
0
0

In situatia in care ai de introdus una sau mai multe tevi pe sub calea ferata, pe sub un rau, sau chiar pe sub carosabil, in conditiile in care sa sapi cu excavatorul sau cu un alt astfel de utilaj iti este aproape imposibil, atunci in mod evident ai nevoie de utilaje de subtraversare.

Tot de asemenea utilaje de subtraversare poti sa ai nevoie si in momentul in care ai probleme cu apa freatica in diferite sapaturi. Deasemenea, aceste utilaje pot sa iti fie de un foarte mare ajutor chiar si in conditiile in care trebuie sa transporti si sa instalezi cabluri si tevi, insa nu ai la dispozitie utilajele adecvate pentru aceste operatiuni.

Chiar si in situatia in care nu ai idee despre utilajele si echipamentele care se potrivesc cel mai bine lucrarilor tale pentru sapat, ai nevoie de asemenea utilaje.

In situatia in care esti un antreprenor care ai castigat o licitatie, insa mai apoi oferi altei firme lucrarea pentru a o efectua, insa acestia nu isi termina lucrarea la timp, poti avea nevoie de utilaje de subtraversare, pentru a finaliza mult mai repede lucrarea respectiva.

Deasemenea, in cazul in care esti antreprenor, si iti doresti sa poti sa termini lucrarea inceputa la timp, chiar si atunci cand afara sunt temperaturi foarte scazute, aceste utilaje de subtraversare pot sa fie extrem de utile.

Atunci cand discutam despre acest tip de utilaje, de cele mai multe ori ne referim la echipamentele pentru forare, iar echipamentul de forare care este cu actiune prin percutie si care este actionat de catre aerul comprimat, poarta denumirea de racheta pneumatica sau ciocan de deformare, si foreaza in teren.

Aceasta forare este realizata pentru ca mai tarziu sa poata sa fie introduse fara probleme conducte din PE, PVC, PE-X, sau chiar si conductele din metal, insa de preferat ar fi ca acele conducte sa nu aiba mansoane, sis a aiba diametrul nominal de maxim DN 200, in timp ce cablurile subterane trebuie sa aiba cel mult 70.

Ei bine, pentru realizarea acestor forari, de cele mai multe ori se folosesc forezele pneumatice dirijate, datorita faptului ca ele au mai multe avantaje decat forezele clasice dirijate.

Dintre aceste avantaje am putea sa amintim de exemplu transportul usor in autoturisme si vehicule usoare, putem aminti faptul ca nu necesita aparate de ridicare, iar investitia necesara este una relative mica.

Plus de asta, acest tip de foreze au o viteza medie de avans de aproximativ 10m/ora, se pot manipula precum o racheta pneumatica standard, si ofera posibilitatea de executare a bransamentelor individuale pe distante de maxim 70 m.

Lipsa fluidului de foraj si a cheltuielilor aferente, la fel ca si lipsa depoluarii datorita fluidului de foraj, precum si sistemul de detective uzual, reprezinta alte avantaje majore ale acestor utijale de subtraversare.

Trebuie insa mentionat faptul ca aceste utilaje trebuiesc folosite neaparat numai de catre specialisti, iar in aceste conditii, in mod cert, toate lucrarile se vor termina in timp util, si vor fi lucrari de calitate superioara.

 

0 Shares
You May Also Like