Care sunt avantajele creionului mecanic pentru desen?

Care sunt avantajele creionului mecanic pentru desen?

0 Shares
0
0
0

Creioanele mecanice sunt preferate in multe cazuri si activitati artistice inclusiv desenul deoarece permit folosirea unei mine de creion foarte fina care favorizeaza precizia si evita petele sau neplacerile minelor de creion care sunt adesea groase.

In plus, creionul mecanic nu trebuie ascutit, ci doar reincarcat ceea ce economiseste timp si obtine o mina perfect ascutita fara nici o problema. Mai mult decat atat, creionul este reincarcabil si iti permite sa ai mereu mine la dispozitie.

Creionul mecanic este echipat in principiu cu o radiera la capat a carei textura este adaptata la mine de creion si este prevazut si cu o prindere de cauciuc sau caneluri pe partea din plastic care permit o prindere excelenta.

Creion de grafit vs. creion mecanic: care este mai bun?

Una dintre cele mai frecvente intrebari, fie ca este vorba de cei mai tineri din scoala, profesionisti in design sau iubitori de desen si ilustratie, se refera la tipul de material de utilizat.

Vom incerca sa explicam in acest articol avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele, atat la scris, cat si la desen, in speranta de a te ajuta sa iei cea mai potrivita decizie.

 Creionul din grafit

Cand vorbim de grafit creion, trebuie sa fii atent la doua aspecte: intensitatea culorii si duritatea grafitului. Clasificarea sa variaza de la categoria B (intuneric), H (duritate), HB (intermediar intre culoare si duritate) sau F (indica daca varful creionului este subtire).

 Pentru usurinta analizei, iata scara de clasificare a creionului:

 9H – 8H – 7H – 6H – 5H – 4H – 3H – 2H – H – F – HB – B – 2B – 3B – 4B – 5B – 6B – 7B – 8B – 9B

Cu cat numarul este mai mare, cu atat caracteristica va fi mai pronuntata. Adica, cu cat creionul este mai mare B, cu atat grafitul este mai negru si mai moale. De exemplu, 9B este mai moale si mai negru decat B.

La randul sau, cu cat creionul este mai H, cu atat grafitul este mai dur si mai gri. De exemplu, 9H este mai dur si mai gri decat H .

 HB si 2B sunt cele mai folosite in scoala si sunt disponibile in toate tipurile de papetarie, avand o culoare si o duritate intermediara. Indiferent de preferintele individuale, creionul de grafit va fi cel mai potrivit pentru scris. Dar va fi asa pentru desen?

Creionul mecanic

In ceea ce priveste creionul mecanic, acesta se clasifica in functie de grosimea grafitului, care poate varia intre cel mai subtire, cu diametrul de 0,2 mm si cel mai gros, de 2,0 mm. Printre optiunile disponibile de obicei pe piata se numara urmatoarele:

0.2mm – 0.3mm – 0.5mm – 0.7mm – 0.9mm – 1.3mm – 2.0mm

Fata de creionul din grafit, un creion mecanic Pentel Graphgear 0.5 mm este avantajos deoarece este mai practic si are o linie mai fina si ascutita. Sunt mai potrivite pentru desenul tehnic, mai ales cand vorbim despre reproducerea parului etc.

Folosirea unui creion de grafit sau a unui creion mecanic depinde de tipul de lucru efectuat, fie ca este vorba de scris pentru scoala sau de productie de capodopere si, de asemenea, variaza in functie de gustul si preferintele individuale.

0 Shares
You May Also Like