Care sunt cele mai comune tipuri de acaricide si la ce sunt utilizate

Care sunt cele mai comune tipuri de acaricide si la ce sunt utilizate

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai comune tipuri de acaricide si la ce sunt utilizateProdusele cunoscute sub numele de acaricide sunt de fapt pesticide care au drept scop eliminarea arahnidelor, insa sunt utile si pentru alte tipuri de daunatori. Acarienii au de obicei dimensiuni foarte mici si se pot deplasa pe plante sau pe frunze, insa pot sa patrunda si in ele. Pentru ca sunt foarte greu de observat, pot sa produca cu usurinta daune plantei si culturilor, atunci cand nu sunt prevenite infestarile. Este important de mentionat si faptul ca toate aceste insecte au potentialul de a transmite boli oamenilor. Febra recurenta sau encefalita sunt unele dintre cele mai comune.

Tipuri de pesticide utilizate

Exista mai multe pesticide cu ajutorul carora fermierii pot actiona contra acarienilor iar acestea sunt disponibile in diferite gramaje, concentratii si ambalaje in functie de situatia specifica a fiecarei gradini:

Compusi chimici pe baza de sulf

Acestia actioneaza cu foarte mare precizie indepartand acarienii. Insectele in general, si cu precadere acarienii, nu agreaza mirosul de sulf, ceea ce ii determina sa paraseasca rapid culturile atunci cand sunt pulverizate astfel de substante.

Acaricide chimice cu substante active

Acestea sunt special create pentru a fi aplicate pe numeroase tipuri de culturi cum sunt recoltele de cereale, gradinile de legume, pomii fructiferi sau pajistile.

Acaridicidele au doua moduri diferite de a actiona – pot fi cu actiune totala in momentul in care actioneaza asupra adultilor, larvelor sau oualor, sau pot fi cu actiune specifica in momentul in care actioneaza asupra insectelor in diverse stadii ale dezvoltarii lor.

Din punct de vedere al eficientei, solutiile pentru combaterea acarienilor, denumite si acaricide, depind foarte mult de substantele active pe care le contin. Specialistii recomanda cultivatorilor cumpararea unor produse omologate, care au fost certificate si au o actiune dovedita contra daunatorilor si acarienilor.

Este foarte important sa fie respectate instructiunile de utilizare oferite de producator. De asemenea, este important ca fiecare cultivator sa aplice doza pe care producatorii o recomanda si concentratiile de pe ambalaj pentru a distruge acarienii care afecteaza culturile. Altfel exista riscul de a produce un soc toxic plantelor sau de a nu obtine efectele dorite.

Atat micii agricultori cat si companiile mari cauta cele mai bune si sigure produse cu ajutorul carora sa elimine acarienii. Acarienii sunt inclusi in calsa arahnidelor si sunt in general microscopici. De cele mai multe ori constructia corpului lor le permite sa se catare foarte usor pe plante si sa se deplaseze in voie prin frunzele si tulpinile acestora.

Aceste insecte au capul prins de corp, insa din cauza trompei cu ajutorul careia se hranesc, ele pot musca, pot manca si pot intepa. Acarienii pot dauna mult atat recoltelor cat si oamenilor atunci cand ajung in contact cu pielea acestora.

Numerosi acarieni pot transmite boli grave nu doar plantelor, ci si oamenilor care se deplaseaza in cultura respectiva. In plus, se pot inmulti rapid si pot infesta cu o viteza uriasa culturile de plante, iar cultivatorii isi vor da seama de infestare abia in momentul in care plantele sunt partial acoperite pe zone largi de aceste insecte. Din acest motiv se recomanda o atentie deosebita.

0 Shares
You May Also Like