Ce este dezinsectia?

Ce este dezinsectia?

0 Shares
0
0
0

Ce este dezinsectia?Dezinsectia este acea actiune de prevenire si de combatere a antropodelor care transmit fel si fel de agenti patogeni, producand in acest fel aparitia imbolnavirii omului, dar si crearea de disconfort fizic.

O mare parte dintre bolile contagioase precum: tetanos, toxiinfectiile ali-mentare, febra tifoida holera, dizenteria, plus diferite parazitoze sunt transmise de insecte. Toate aceste boli contagioase sunt raspandite in toate colturile lumii si se inmultesc foarte repede. Mijloacele de lupta impotriva acestor insecte daunatoare pot sa fie profilactice (defensi-ve) si curative (ofensive).

Ei bine, in Romania cei care isi doresc sa scape cat mai rapid de insectele nedorite, pot opta pentru dezinsectie Bucuresti, si cu siguranta vor scapa foarte rapid de toate insectele nedorite.

O asemenea firma efectueaza actiuni de preventie a insectelor. Aceste actiuni se refera la aplicarea tuturor masurilor igienico – sanitare, astfel incat sa elimine depozitele de materii organice in descompune care atrag insectele.

O astfel de actiune are caracter permanent si trebuie repetata odata la trei luni, pentru ca in caz contrar exista riscul ca insectele sa isi faca aparitia.

In situatia in care deja insectele si-au facut aparitia, solutia consta intr-o actiune curativa, care se realizeaza prin executarea unor actiuni de combatere in focar, cu scopul de a distruge cat mai rapid insectele.

O asemenea interventie trebuie repetata la un interval de 10 – 14 zile, pentru a distruge in totalitate focarul, iar apoi este nevoie periodic de dezinsectie preventiva.

In ceea ce priveste dezinsectia curativa, trebuie precizat faptul ca aceasta se realizeaza prin doua modalitati. Exista astfel dezinsectie ecologica, aceasta constand in aplicarea unor capcane cu suport adeziv, iar astfel insectele se vor lipi pe de acele capcane iar apoi vor muri.

Exista deasemenea si dezinsectie chimica, iar aceasta se realizeaza prin folosirea unor insecticide de ingestie si contact pentru combaterea lavrelor dar si a insectelor adulte. In momentul in care discutam despre acest tip de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca substantele chimice se aplica sub forma de solutii, emulsii, pulberi, pulberi muiabile, aerosoli calzi, aerosoli reci sau fumigatii.

In ceea ce priveste substantele insecticide care sunt folosite in operatiunile de dezinsectie, acestea sunt substantele din grupele de toxicitate lll si lV, in conformitate cu Lista produselor pesticide care sunt avizate de catre profilaxia sanitar – umana elaborata de catre Ministerul Sanatatii.

Ei bine, in ceea ce priveste cele mai des specii de insecte prezente in Romania, si asupra carora specialistii in dezinsectie iau masuri, acestea sunt: plosnitele de pat, puricii, plosnitele porumbeilor, paduchii, acarienii, musculitele negre, greierii de casa, moliile de haine, moliile de covoare, gandacii rosii de bucatarie, gandacii negrii de bucatarie, gandacii americani, mustele domestice, mustele verzi – albastre, frunicile, viesprii, tantarii.

Asadar, dupa cum se poate observa, si la noi in tara exista o multime de insecte, care cu siguranta ne deranjeaza, si ne afecteaza de foarte multe ori calitatea vietii.

Din fericire, firmele 3d, care presteaza servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, ne sunt de foarte mare ajutor dat fiind faptul ca sunt capabile sa elimine foarte rapid toate aceste insecte.

 

0 Shares
You May Also Like