Ce este gazduirea partajata (shared hosting)?

0 Shares
0
0
0

Shared hosting este un tip de gazduire web unde un singur server fizic gazduieste mai multe site-uri. Multi utilizatori utilizeaza resursele pe un singur server, ceea ce mentine costurile reduse. Utilizatorii primesc fiecare o sectiune a unui server in care pot gazdui fisierele de pe site-urile lor.

Serverele partajate pot gazdui sute de utilizatori. Fiecare client care utilizeaza serverul platformei de gazduire partajata are acces la functii precum baze de date, trafic lunar, spatiu pe disc, conturi de e-mail, conturi FTP si alte extensii oferite de gazda.

Resursele de sistem sunt partajate la cerere de catre clienti pe server si fiecare obtine cate un procent din tot ce este din RAM si CPU si alte elemente, cum ar fi serverul MySQL unic, serverul Apache si serverul de e-mail.

Shared hosting ofera cea mai rentabila modalitate de a obtine un site online, deoarece costurile de intretinere a unui server sunt impartite intre toti utilizatorii.

Acest stil de gazduire este cel mai potrivit pentru un mic site web sau un blog care nu necesita configuratii avansate sau latime de banda mare. Deoarece gazduirea in comun nu este suficienta pentru site-urile cu trafic ridicat, site-urile cu volum mare ar trebui sa caute solutii VPS sau solutii dedicate de gazduire.

Inainte sa vezi site al unui furnizor de web hosting, cu siguranta trebuie sa stiti daca vi se potriveste un astfel de pachet de gazduire web.

Ei bine, gazduirea partajata este ideala pentru site-ul dvs daca:

  • Aveti putina experienta cu gazduire web;
  • Doriti sa pastrati costurile scazute pentru web hosting;
  • Proiectati un site web pentru afaceri mici sau ceva pentru prieteni sau familie;
  • Nu aveti nevoie de acces la o programare web extinsa;
  • Studiati aplicatii cum ar fi Joomla sau WordPress;
  • Desfasoara o afacere mica sau pornire;
  • Experimenteaza designul web si codarea.

Cand site-ul dvs. este lansat recent, este posibil sa nu atrageti mase de trafic decat daca intentionati sa lansati o campanie de marketing majora. In acest caz, este putin probabil ca site-ul dvs. nou sa aiba nevoie de o latime mare de banda.

In plus, este greu de estimat de cat spatiu veti avea nevoie, daca nu sunteti 100% sigur pe dimensiunea continutului si a imaginilor pe care le veti produce. Shared hosting ofera o solutie flexibila pentru aceste necunoscute.

In cazul in care insa, veti vedea ca site-ul dvs incepe sa aiba un trafic mare si nu va mai ajung resursele, atunci cu siguranta va fi necesar sa va indreptati atentia spre un alt pachet de web hosting.

Veti putea alege in prima faza un server VPS, ceea ce inseamna ca pe un anumit server veti avea spatiul dvs. rezervat. A doua optiune este reprezentata de alegerea unui pachet de gazduire dedicata.

Aici lucrurile se complica deja, pentru ca este necesar sa stiti sa va administrati serverul, sau in caz contrar, trebuie sa gasiti o persoana care sa fie capabila sa va administreze serverul.

Din fericire, aceti de unde alege cea mai buna gazduire web, pentru ca exista pe piata multe agentii de acest gen.

0 Shares