Ce este incinerarea?

Ce este incinerarea?

0 Shares
0
0
0

In Romania, s-au inmultit cazurile de incinerare umana a persoanelor decedate in ultimii ani, iar din acest motiv, vom aborda in randurile urmatoare acest subiect, pentru ca din cate se pare, vom avea din ce in ce mai multe cazuri de incinerare, intr-un incinerator Romania.

Incinerarea are loc in crematorii care pot fi private sau publice. Corpurile umane sunt depuse individual in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, si izolate la temperaturi foarte inalte. In aceste camere, corpurile umane ard si se descompun pana la forma de cenusa.

Pentru ca incnerarea sa poate avea loc, este necesar ca trupurile neinsufletite sa fie asezate in sicrie, care este necesar sa fie fabricate din materiale inflamabile. Dupa ce are loc procesul de incinerare umana, toate materialele straine care nu au ars (implanturile dentare ale defunctului, placile, tijele si chiar cuiele sicrielor), sunt eliminate, iar ramasitele sunt lasate sa se raceasca intr-o urna, ceva timp.

Datorita faptului ca este posibil ca cenusa sa aiba o granulatie mare, aceasta este tecuta printr-un proces de maruntire, pana in momentul in care ajunge la o forma de praf. Cand cenusa este maruntita si are forma unui praf, aceasta este asezata intr-o urna si este cedata familiei indoliate.

Pentru a putea avea loc procesul de incinerare, este nevoie ca familia sa detina actele necesare, iar acestea sunt: certificatul de deces al defunctului, certificatul de imbalsamare, avizul sanitar pentru transport daca este cazul, si nu in ultimul rand, adeverinta de incinerare.

Apoi, cand familia prezinta aceste documente, trebuie ca bijuteriile sa fie indepartate. In cazul in care insa, persoana decedata are stimpulator cardiac, acesta trebuie sa fie indepartat pentru ca este posibil ca acesta sa explodeze in timpul incinerarii.

Cand bijuteriile sunt indepartate, cand sunt de-asemenea toate actele in regula pentru efectuarea incinerarii, are loc procesul in sine, care de obicei dureaza intre 1 si 3 ore.

Timpul necesar pentru finalizarea procesului de incinerare, este incluentat de greutatea persoanei incinerate, de temperatura la care are loc procesul de incinerare, si de materialul din care este fabricat sicriul in care trupul neinsufletit este depus.

Cand totul este gata, cenusa (dupa ce este maruntita) este asezata intr-o urna si predata familiei indoliate, care poate alege sa pastreze urna cu cenusa, sau o poate imprastia in natura, o poate ingropa, sau poate face ceea ce considera ca este de cuviinta.

In cazul in care familia isi doreste sa asiste la procesul de incinerare a persoanei dragi care a trecut la cele vesnice, acest lucru este posibil.

Incinerare sau inhumare?

Acum ca ati aflat atat de multe lucruri despre incinerare, probabil va intrebati de ce se opteaza mai nou pentru incinerare si nu pentru inhumare. Ei bine, in Romania stim cu totii ca inmormantarile sunt foarte costisitoare, ai ales in mediul rural, acolo unde participa de obicei intreg satul la inmormantare, iar familia indoliata trebuie sa ofere pachete cu mancare pentru fiecare, in memoria decedatlului.

In aceste conditii, inmormantarea costa lejer cateva mii de lei, in timp ce incinerarea umana poate costa chiar si de pana la 3 ori mai ieftin in comparatie cu inhumarea.

In aceste conditii este lesne de inteles de ce procesul de incinerare umana creste din ce in ce mai mult in popularitate in Romania, unde in marile orase ale tarii, deja locurile de veci disponibile devin o problema destul de mare pentru ca nu se mai prea gasesc.

Nu ramane altceva de facut pentru familiile indoliate decat sa apeleze la serviciile de incinerare umana puse la dispozitie de Pro Ignis, cel mai modern crematoriu din Transilvania, sau mai bine spus de pe tot teritoriul Romaniei.

0 Shares
You May Also Like