Ce este mai util dintre o motosapa si un motocultor?

Ce este mai util dintre o motosapa si un motocultor?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, multi dintre cei care au locuit la oras, au ales sa renunte la viata de oras si sa se mute in mediul rural, acolo unde aerul nu este atat de poluat, unde pot avea propria gradina si unde pot cultiva legume, fructe si cereale pentru propriul consum.

Cei care au urmat aceasta cale si care au dorit sa incepe sa cultive diferite culturi, cu siguranta au cautat informatii in legatura cu motosapele si motocultoarele, pentru a afla care utilaj este mai util dintre o motosapa si un motocultor.

Pentru ca scopul lor este acelasi (de a simplifica munca utilizatorului, si de a pregati terenul), vom discuta in cele ce urmeaza pe scurt, atat despre motosape cat si despre motocultoare.

Motosape

In ceea ce priveste motosapele, acestea sunt utilaje care au transmisia melcata, iar latimea frezelor nu este mai mare de 50 de centimetri. Motosapele accepta atasarea unor accesorii (nu la fel de multe precum motocultoarele).

Aceste utilaje usoare au in dotare motoare in 4 timpi, si sunt folosite cu scopul de a marunti solurile usoare. De preferat ar fi ca motosapele sa fie folosite in gradini, in sere si in solarii.

Motocultoare

Referitor la motocultoare, si aceste utilaje se folosesc tot pentru a prelucra si pentru a intretine solul. Exista insa diferente intre cele doua categorii de utilaje, iar una dintre acestea este legata de putere. Un motocultor Rabota K7 100q este mai puternic decat o motosapa.

Un motocultor Rabota precum modelu amintit anterior, dispune de priza de putere, si poate permite atasarea mai multor accesorii astfel incat activitatile efectuate de utilizator sa fie diversificate.

De exemplu, unui motocultor ii poate fi atasat un plug, iar astfel utilizatorul va ghida motocultorul astfel incat sa formeze canale pentru seminte, pe care mai apoi le va acoperi.

Acesta este doar un exemplu de accesoriu care ii poate fi atasat unui motocultor, care suporta de-asemenea atasate si alte accesorii precu, freza de pamant, remorca pentru motocultor, sapa pentru cartofi, presa de balotat, grebla pentru fan, tocatorul de crengi, bara de cosire, peria rotativa, lama si turbina de zapada, semanatoarea, iar exemplele pot continua.

Dupa cum am mentionat in randurile de mai sus, o motosapa este potrivita pentru suprafete mici de teren, cum ar fi o gradina, solariile sau serele. In schimb, motocultoarele sunt destinate utilizarii pe terenuri mari. De exemplu, un motocultor Rabota K7 100q poate fi utilizat fara probleme pe suprafete de teren mai mari de 8000 de metri patrati.

Utilizarea motocultorului

In ceea ce priveste utilizarea motocultorului, trebuie facuta precizarea ca este indicat ca persoana care doreste sa pregateasca terenul, trebuie sa aiba pregatirea necesara in acest sens, astfel incat sa poata evita situatiile periculoase.

Utilizatorul unui motocultor trebuie sa fie apt din punct de vedere fizic inainte de a utiliza acest utilaj. De-asemenea, este foarte important sa se asigure ca citeste cu atentie instructiunile de utilizare ale utilajului, mai ales daca este prima data cand foloseste un motocultor.

Utilizarea unui astfel de utilaj necesita echipament potrivit, astfel ca utilizatorul trebuie sa poarte protectie pentru urechi, si ochelari de protectie. Incaltamintea si imbracamintea utilizatorului trebuie sa fie de-asemenea rezistente.

Cand utilizatorul efectueaza lucrari de intretinere, trebuie sa poarte manusi rezistente. Este extrem de important ca utilizatorul unui motocultor sa tina cont de aceste detalii si sa nu foloseasca utilajul fara a purta echipament de protectie.

Dupa cum se poate vedea, un motocultor este potrivit pentru utilizarea pe suprafete mari de teren, in timp ce motosapa poate fi folosita in sere, solarii sau gradina. Motocultorul este mai puternic si poate suporta mai multe accesorii.

0 Shares
You May Also Like