Ce este otetul de mere si cum te ajuta sa slabesti?

Ce este otetul de mere si cum te ajuta sa slabesti?

0 Shares
0
0
0

Otetul de mere a fost folosit ca tonic pentru sanatate de mii de ani. Cercetarile arata ca are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi scaderea nivelului de zahar din sange.

Ce este otetul de mere?

Otetul de mere se face printr-un proces de fermentare in doua etape. In primul rand, merele sunt taiate sau zdrobite si combinate cu drojdia pentru a  transforma zaharul in alcool. In al doilea rand, bacteriile sunt adaugate pentru a fermenta alcoolul si a il transforma in acid acetic. Productia traditionala de otet de mere dureaza aproximativ o luna, desi unii producatori accelereaza dramatic procesul, astfel incat dureaza doar o zi. Acidul acetic este principalul component activ al otetului de mere.

Cunoscut si sub denumirea de acid etanoic, este un compus organic cu gust acru si miros puternic. Aproximativ 5-6% din otetul de mere este format din acid acetic. De asemenea, contine apa si urme de alti acizi, cum ar fi acidul malic.

Unele studii efectuate pe animale sugereaza ca acidul acetic din otetul  mere poate ajuta pierderea in greutate in mai multe moduri:

  • Scade nivelul de zahar din sange: intr-un studiu efectuat pe sobolani, acidul acetic a imbunatatit capacitatea ficatului si a muschilor de a prelua zaharul din sange.
  • Scade nivelul insulinei: in acelasi studiu pe sobolani, acidul acetic a redus si raportul insulinei, ceea ce ar putea favoriza arderea grasimilor.
  • Imbunatateste metabolismul: un alt studiu facut pe sobolanii expusi la acid acetic a aratat o crestere a enzimei AMPK, care stimuleaza arderea grasimilor si scade productia de grasimi si zahar in ficat.
  • Reduce stocarea grasimilor: tratarea sobolanilor obezi, diabetici cu acid acetic sau acetat, i-a protejat de cresterea in greutate si determinat eliminarea depozitelor de grasime din zona abdominala.
  • Elimina tesutul adipos: un studiu efectuat pe soarecii hraniti cu o dieta bogata in grasimi, suplimentata cu acid acetic, a constatat cresterea semnificativa a modului de ardere a grasimilor ceea ce a contribuit la pierderea greutatii suplimentare.
  • Suprima apetitul: un alt studiu sugereaza ca acetatul poate suprima centrele din creierul tau care controleaza apetitul, ceea ce poate duce la reducerea aportului alimentar.

Studiile efectuate pe animale au descoperit ca acidul acetic poate ajuta la pierderea tesutului adipos in mai multe moduri. Poate reduce stocarea grasimilor, mareste arderea grasimilor, reduce pofta de mancare si imbunatateste metabolizarea zaharului si secretia de insulina.

Otetul de mere creste satietatea si reduce aportul caloric. In momentul in care te simti mai plin vei reusi sa consumi mai putien calorii. In plus fata de efectele sale de suprimare a apetitului, otetul de mere incetineste si ritmul digestiei si astfel stomacul se goleste mai greu. Gastroparesia sau golirea stomacului intarziata este o complicatie frecventa a diabetului de tip 1 motiv pentru care este recomandat ca persoanele care sufera de aceasta boala sa ceara sfatul medicului specialist inainte de a urma un tratament cu otet de mere.

Poti alege sa utilizezi Otet de slabire bio, asa cum este cel de pe Vegis, cu concentratia perfecta pentru o dieta sanatoasa.

0 Shares
You May Also Like