Ce este si ce face un contabil?

Ce este si ce face un contabil?

0 Shares
0
0
0

Iti recomandam o firma de contabilitate Bucuresti care sa te ajute sa iti mentii toate documentele in ordine. Daca nu stii ce face un contabil iti recomandam sa citesti in continuare.

Un contabil este o persoana care inregistreaza tranzactii de afaceri in numele unei organizatii, raporteaza cu privire la performanta companiei la conducere si emite situatii financiare. Iata cateva exemple de tipuri de tranzactii in care un contabil se poate implica:

  • Emiterea unei facturi unui client, care implica inregistrarea unei vanzari si a unui cont de incasat.
  • Primirea facturii de la un furnizor, care implica inregistrarea unei cheltuieli sau a unui activ si a unui cont de platit.
  • Eliberarea unui salariu sau a unei plati salariale unui angajat, care implica inregistrarea unei cheltuieli si iesirea de numerar.
  • Reconcilierea unor extrase bancare, care probabil produc ajustari ale contului de numerar.

In plus fata de inregistrarea tranzactiilor, un contabil produce o serie de rapoarte. Tipurile cheie sunt dupa cum urmeaza:

Situatiile financiare sunt emise proprietarilor si / sau operatorilor unei afaceri, precum si creditorilor si altor institutii. Situatiile financiare includ contul de profit si pierdere, bilantul contabil si situatia fluxurilor de trezorerie.

Rapoartele de management sunt emise echipei de management. Rapoartele sunt foarte personalizate pentru nevoile fiecarei entitati si pot acoperi subiecte cum ar fi vanzarile anumitor linii de produse, investigatiile privind diferentele de cost, rentabilitatea vanzarilor si o analiza a costurilor suplimentare efectuate.

Rapoartele fiscale sunt emise mai multor entitati guvernamentale. Rapoartele ofera detalii privind sumele platite pentru impozitele pe venit, impozitele pe proprietate, impozitele pe vanzari, taxele de utilizare si asa mai departe.

Un contabil poate fi, de asemenea, implicat in crearea unui numar de procese in cadrul unei afaceri, care de obicei include mai multe controale pentru a se asigura ca activele sunt gestionate corespunzator. Exemple de astfel de procese sunt:

  • Expedieri catre clienti
  • Incasari de la furnizori
  • Incasari de numerar de la clienti

Exista multe sub-domenii in cadrul contabilitatii, in care o persoana se poate specializa. De exemplu, exista contabilii fiscali, contabilii de cheltuieli, salariatii, contabilii de inventar, functionarii de facturare, contabilii generali si functionarii de colectare. Acest nivel de specializare este necesar pentru a creste eficienta cu care sunt indeplinite anumite sarcini.

Un contabil poate alege sa urmeze o certificare, dintre care cea mai prestigioasa este desemnarea contabilului public autorizat (CPA). Este necesara o licenta CPA inainte ca o persoana sa poata audita cartile unei organizatii client.

Un contabil este unul dintre principalii jucatori in orice afacere pentru care lucreaza, indiferent daca este o corporatie mare sau o afacere mica. Contabilul monitorizeaza si inregistreaza fluxul de bani printr-o afacere sau organizatie.

Fiecare firma are nevoie de un contabil si iti recomandam sa il alegi pe cel mai bun dintre ei. Contabilii sunt foarte importanti si sunt cei care au grija de firma ta. Iti recomandam sa ii alegi pe cei care se pot ocupa corect de firma ta si care au experienta in domeniul tau sau cu firme similare. Cel mai bine pentru tine ar fi sa apelezi la o firma cum este Realcont, accesand linkul de mai sus.

0 Shares
You May Also Like