Ce este un motor monofazat? Dar trifazat?

Ce este un motor monofazat? Dar trifazat?

0 Shares
0
0
0

Exista doua tipuri de motoare electrice, motorul monofazat si motorul trifazat. In functie de nevoile tale, nu vei alege orice motor. Intr-adevar, vei avea nevoie de o anumita sursa de alimentare, dar si de o anumita putere. Deci, ce este un motor electric monofazat, dar unul trifazat?

Ce este un motor electric?

Mai presus de toate, un motor electric este un dispozitiv care transforma energia electrica in energie mecanica. Aceasta energie electrica circula intr-o bobina, care se transforma intr-un camp magnetic. Prin urmare, este un magnet.

Si acel magnet se roteste liber, continuu, ceea ce mentine motorul sa functioneze. Un motor iti permite sa furnizezi energie mecanica unei masini de uz casnic sau industrial in functie de o anumita putere sau sursa de alimentare.

De ce sa folositi un motor monofazat?

Motorul monofazat este ideal pentru uz casnic Aceasta inseamna ca curentul electric are o singura faza. Prin urmare, un motor monofazat este ideal pentru dispozitivele care necesita 230 de volti sau mai putin. Ca sa vezi mai clar, aceasta corespunde unei prize cu doua orificii, pe care o ai acasa. Acest tip de motor este folosit pentru pompele de apa mici, de exemplu.

Cumpara un motor monofazat de 220 V

Pe EuroUnelte.ro, se ofera marci specializate in domeniul motoarelor electrice. Recunoscute pentru robustetea si fiabilitatea lor, aceste motoare sunt de inalta calitate. Vei gasi o gama larga de motoare monofazate. Cu cat sunt mai mari caii putere, cu atat pretul motorului tau va creste.

Nu ezita sa contactezi echipa de experti care te pot ajuta sa iti configurezi proiectul pentru a raspunde tuturor nevoilor tale.

  • O chestiune de alimentare

Diferenta reala dintre un motor monofazat si un motor trifazat consta in sursa de alimentare la care trebuie conectate. Motoarele monofazate functioneaza cu curent monofazat si motoarele trifazate cu curent trifazat.

  • Pentru simplitate:

Faza unica este tipul de alimentatie cel mai frecvent in randul indivizilor. „Monofazat” inseamna ca in acest caz, curentul electric are o singura faza (plus un neutru). Dispozitivele care necesita 230 V sau mai putin vor functiona bine cu acest tip de sursa de alimentare.

Trifazat corespunde puterii care se gaseste in sectorul industrial. Acesta este un curent electric care ofera 3 faze („sortare”) pe faza. Curentul trifazat este adesea folosit pentru a alimenta motoare electrice mari, in special in sectorul secundar. Unele dispozitive necesita cel putin 400 V pentru a functiona, de unde nevoia de a fi conectate la curent trifazat pentru unele companii.

In ce cazuri ar trebui folosit un motor trifazat sau monofazat?

Motoarele trifazate si monofazate corespund acelorasi utilizari. Totul tine de putere. Motoarele trifazate sunt preferate pentru conducerea masinilor mari. Se mai gasesc in unele locuinte pentru a actiona pompe de caldura sau aparate electrocasnice puternice (masina de spalat rufe, cuptor etc.).

Motorul monofazat este utilizat in principal in sectorul casnic (desi inca multe masini industriale se intorc datorita motoarelor monofazate). Daca ai nevoie de multa putere, se recomanda motorul trifazat (vei obtine o eficienta mai buna). Dar, in cele din urma, totul depinde de modul tau de alimentare.

0 Shares
You May Also Like