Cum functioneaza o bicicleta cu rezistenta magnetica?

Cum functioneaza o bicicleta cu rezistenta magnetica?

0 Shares
0
0
0

Oamenii din intreaga lume folosesc biciclete de exercitii pentru a ramane in forma, pentru a se antrena si pentru a se asigura ca sunt activi pe tot parcursul vietii. Exista doua tipuri principale de biciclete de exercitii disponibile, iar cel mai popular tip este bicicleta cu rezistenta magnetica.

Aceste biciclete folosesc puterea magnetismului, controlata de fluxul de energie electrica si o manivela pentru a schimba nivelul de rezistenta pe bicicleta, pentru a avea un antrenament mai eficient. Vezi aici bicicleta fitness magnetica HMS 9239 PRIME!

Curele versus magneti

Exista doua modalitati principale pe care bicicletele de exercitii le folosesc pentru a oferi rezistenta (presiunea cu care va luptati pentru a “simti exercitiul”). Mai ieftin dintre cele doua moduri este de a utiliza o curea de tensiune in interiorul bicicletei.

Aceasta este o solutie fizica si este de obicei relativ statica, nu puteti adauga mai multa rezistenta pentru a face mai dificila pedalarea sau pentru a o reduce pentru perioadele de repaus. Daca iti doresti o bicicleta corespunzatoare, precum cele din sala, ceea ce iti doresti cu adevarat este o bicicleta cu rezistenta magnetica.

Electrificare

Rezistenta magnetica foloseste magnetismul si electricitatea pentru a oferi o rezistenta variabila. Magnetii se atrag sau se resping reciproc, in functie de sarcina de la polii lor (poli egali resping, iar polii opusi atrag). Dar magnetismul poate fi afectat de electricitate.

Trecerea unui curent electric prin magneti face in mod eficient magnetii mai mult sau mai putin atractivi sau va permite sa faceti un magnet “inactiv” sa functioneze ca magnetii electromagnetici mari utilizati in curtile de fier vechi pentru a muta masinile.

Stapanul Fluturasilor

Pentru a face acest lucru o caracteristica practica pe bicicleta ta, ai nevoie de un volan. Volantele sunt roti care rezista la schimbarile vitezei de rotatie (viteza cu care se rotesc). Cand pedalezi pe o bicicleta cu rezistenta variabila la nivelul sau de baza, suplimentezi energia pentru a depasi rezistenta si intorci roata. Energia vine din miscarea muschilor, iar asta te ajuta sa arzi calorii.

Impinge

Volanul unei biciclete cu rezistenta magnetica este legat de magneti, iar nivelul de rezistenta este controlat de nivelul curentului electric care trece prin acei magneti.

Deci, atunci cand porniti butonul sau apasati butonul pentru a creste rezistenta pe bicicleta, cresteti curentul care trece prin magneti. Mai mult curent este egal cu o forta magnetica mai mare, ceea ce creste rezistenta la volan si inseamna ca trebuie sa impingi mai greu. Daca utilizati mai multa energie, veti arde mai multe calorii cu fiecare intoarcere a rotii.

Rute

De asemenea, acest mecanism este cel care permite rute preprogramate. Computerul de pe bicicleta ajusteaza nivelul actual si nivelurile de rezistenta, astfel incat sa puteti simula calatoria pe o suprafata plana, pe pante sau dealuri, pe coborari sau in orice alt mediu.

Pentru a obtine antrenamentul dorit, mutati nivelul de rezistenta in sus sau in jos dupa cum aveti nevoie. Puteti face acest lucru prin rotirea unui buton sau prin apasarea unui buton.

0 Shares
You May Also Like