Poluarea mediului atinge proportii ingrijoratoare la nivel mondial. Urbanizarea si industrializarea impreuna cu dezvoltarea economica au dus la cresterea consumului de energie si a deversarilor de deseuri.
Poluarea globala a mediului, inclusiv emisiile de gaze cu efect de sera si depunerea de acid, precum si poluarea apei si gestionarea deseurilor sunt considerate probleme internationale de sanatate publica, care ar trebui sa fie cercetate din mai multe perspective, inclusiv sisteme sociale, economice, legislative si de inginerie de mediu, ca obiceiuri de viata care ajuta la promovarea sanatatii si la consolidarea sistemelor de mediu pentru a rezista contaminarii.
Poluantii de mediu au diverse efecte adverse asupra sanatatii de la viata timpurie. Unele dintre cele mai importante efecte nocive sunt tulburarile perinatale, mortalitatea infantila, afectiuni respiratorii, alergie, malignitati, tulburari cardiovasculare, cresterea oxidativului la stres, disfunctia endoteliala, tulburari mentale si diverse alte efecte nocive.
Desi sunt evidentiate, de regula, efectele pe termen scurt ale poluantilor din mediul inconjurator, ar trebui subliniate o gama larga de pericole de poluare a aerului inca din viata timpurie si posibilele implicatii ale acestora asupra bolilor cronice nepermisibile de la varsta adulta.
Numeroase studii au expus ca expunerea la particule de mediu a fost legata de un risc crescut de morbiditate si mortalitate din cauza multor boli, tulburari ale organelor, cancere si alte boli cronice.
Prin urmare, este timpul sa luam masuri si sa controlam poluarea. In caz contrar, produsele reziduale provenite din consum, incalzire, agricultura, minerit, productie, transport si alte activitati umane vor degrada mediul inconjurator.
Pe baza puterii cunostintelor stiintifice privind efectele adverse asupra sanatatii poluarii asupra mediului si amploarea impactului lor asupra sanatatii publice, ar trebui sa se tina seama de diferite tipuri de interventii. Pe langa aspectele industriale, constientizarea publicului ar trebui sporita in acest sens.
Oamenii trebuie sa fie incurajati sa inceapa sa utilizeze din ce in ce mai mult ambalaje din materiale plastice biodegradabile, cum sunt pungile biodegradabile sau vesela biodegradabila de unica folosinta, de pe https://neopack.ro. Probabil va intrebati de ce materiale plastice biodegradabile si nu materiale plastice normale. Veti afla lucruri interesante in randurile care urmeaza!
Plasticul biodegradabil este plastic care se descompune in mod natural in mediu. Acest lucru se realizeaza atunci cand microorganismele din mediu metabolizeaza si descompun structura plasticului biodegradabil. Rezultatul final este unul mai putin daunator pentru mediu decat materialele plastice traditionale.
Materialele plastice biodegradabile pot fi compuse din bio-plastice, care sunt materiale plastice din materii prime regenerabile. In mod normal, exista doua forme de plastic biodegradabil, turnat prin injectie si solid. Formele solide sunt utilizate in mod normal pentru articole precum recipiente alimentare, pungi de colectare a frunzelor si sticle de apa.
Fabricarea plasticului biodegradabil
Materialele plastice biodegradabile sunt fabricate din materiale vegetale naturale. Acestea pot include ulei de porumb, coji de portocala, amidon si plante. Plasticul traditional este fabricat cu umpluturi chimice care pot fi daunatoare pentru mediu atunci cand sunt eliberate atunci cand plasticul este topit.
Cu plasticul biodegradabil, obtineti o substanta obtinuta din surse naturale care nu contine aceste umpluturi chimice si nu prezinta acelasi risc pentru mediu.
Procesul de fabricare a materialelor plastice biodegradabile incepe cu topirea tuturor materialelor. Apoi amestecul este turnat in forme de diferite, cum ar fi sticlele de plastic si ustensile.
Plastic obisnuit vs. plastic biodegradabil
Dupa formare, materialele plastice obisnuite pastreaza carbon. Cand sunt eliminate si incep sa se descompuna sau cand sunt topite, acel carbon este apoi eliberat in atmosfera. Materialele plastice biodegradabile nu elibereaza carbon, deoarece in procesul de fabricatie nu este implicat niciun carbon.
Metanul si alte forme de poluanti ar putea fi, de asemenea, eliberati din plasticul traditional atunci cand sunt reciclate si arse. Nu este cazul plasticelor biodegradabile, care nu contin acele materiale poluante.
Unul dintre numeroasele aspecte pozitive ale materialelor plastice biodegradabile este faptul ca acestea pot fi descompuse de bacteriile care apar in mod natural, ceea ce va fi din nou benefic pentru mediu.
Pe langa un cost usor mai mare pentru producere, materialele plastice biodegradabile prezinta multe avantaje fata de materialele plastice standard, un impact mai mic asupra mediului fiind unul dintre cele mai mari avantaje ale sale.
Unde sunt intalnite ambalajele biodegradabile
In cazul in care va intrebati unde pot fi intalnite ambalajele biodegradabile, cu siguranta raspunsul este simplu, iar fiecare dintre dvs. vedeti zilnic asemenea produse. Cand mergeti la supermarket, gasiti acele pungi in care puteti pune fructe si legume sau diferite produse vrac. Acelea sunt pungi biodegradabile.
Puteti intalni de-asemenea vesela de unica folosinta biodegradabila de la Neopack. Firmele de catering isi pot indrepta indrepta atentia spre astfel de ambalaje. De obicem aceste firme livreaza meniul zilei sau mancare pentru diferite evenimente. Aperitivele reci, chiar si sarmalele sau alte tipuri de mancare, salatele chiar, pot fi livrate in vesela de unica folosinta biodegradabila, care poate fi aleasa de la Neopack.