Sfaturi pentru alegerea jucariilor pentru copii mici

Sfaturi pentru alegerea jucariilor pentru copii mici

0 Shares
0
0
0
Sfaturi pentru alegerea jucariilor pentru copii mici

Acest articol ofera cateva idei pentru alegerea jucariilor care vor creste alaturi de copil, il vor provoca si ii vor hrani gandirea, abilitatile fizice, de limbaj si social-emotionale.

Copiii sunt mici exploratori care invata facand. Jocul ofera copilului tau o oportunitate excelenta de a dezvolta si exersa noi abilitati in ritmul sau urmarind interesele sale unice. Jucariile si materialele pe care copilul d le are la dispozitie ii pot modela dezvoltarea in moduri importante. De aceea recomandam jucariile de pe KR Baby.

Desi poate parea ca alegerea jucariilor pentru copii mici ar trebui sa fie usoara, in timp ce intrati intr-un magazin de jucarii online, singurul lucru usor este sa va simtiti coplesiti. Exista o gama uriasa de jucarii care au fost dezvoltate pentru copii mici. Mai jos sunt cateva idei pentru alegerea jucariilor care vor creste cu copilul, il vor provoca si ii vor dezvolta gandirea, abilitatile fizice, de limbaj si social-emotionale.

Jucarii versatile

Copiii adora sa demonteze, sa monteze si sa construiasca. Alegeti jucarii care sunt deschise in sensul ca copilul se poate juca multe jocuri diferite cu ele. De exemplu, blocurile de lemn sau blocurile de plastic  pot fi folosite pentru a face un drum, o gradina zoologica, un pod sau o nava spatiala. Jucariile ca acestea starnesc imaginatia copilului si il ajuta sa dezvolte abilitati de rezolvare a problemelor si gandirea logica.

Jucarii pe care copilul le poate folosi mai mult timp

Cu totii am avut experienta de a cumpara o jucarie cu care copilul nostru se joaca doua zile dupa care nu se mai atinge niciodata de ele. Te poti feri de asta cautand jucarii care pot fi distractive in diferite stadii de dezvoltare. De exemplu, animalele mici din plastic sunt distractive pentru un copil mic, care poate face un grajd dintr-o cutie de pantofi pentru ele, in timp ce un copil mai mare le poate folosi pentru a interpreta o poveste pe care o compune.

Jucarii care incurajeaza explorarea si rezolvarea problemelor

Jocul le ofera copiilor sansa de a exersa in mai multe moduri. Jucariile care le ofera copiilor o sansa de a-si imagina ceva – ii dezvolta abilitatile de gandire logica si ii ajuta sa gaseasca solutii la orice problema. De asemenea, ii ajuta pe copii sa dezvolte abilitati de relatii spatiale (intelegerea modului in care lucrurile se potrivesc intre ele), coordonarea maini-ochi si abilitati motrice fine (folosind muschii mici ai mainilor si degetelor).

Exemple in acest sens sunt: puzzle-uri, sortatoare de forme, Lego, cuburi, materiale pentru arta precum lut, vopsea, creioane sau plastilina.

Jucariile pentru copii sunt usor de ales in momentul in care parintele stie exact ce ii trebuie copilului si care este modul optim in care il poate ajuta pe acesta sa se dezvolte. In realitate, copiilor le este foarte usor sa invete mai repede si sa se integreze in lumea din jurul lor atunci cand au jucariile potrivite. Magazinele online sunt pline de jucarii educative pentru copii si tot ce trebuie sa faci este sa le alegi pe cele mai bune.

0 Shares
You May Also Like