Ce se verifica la achizitionarea unei masini second hand

Ce se verifica la achizitionarea unei masini second hand

0 Shares
0
0
0

Ce se verifica la achizitionarea unei masini second handA cumpara o masina second hand, este ca si cum ati merge la o vanatoare de comori. Exista oferte uimitoare si, odata cu aparitia Internetului ca instrument de cumparaturi auto, aveti toate sansele sa gasiti o oferta buna la o masina care sa raspunda nevoilor dvs. si sa se potriveasca bugetului dvs.

Exista o multime de stimulente pentru a cumpara un autoturism second-hand in loc de unul nou: Va va economisi bani pentru asigurarea auto, inmatriculare sau transcriere, pentru a va impozitele si nu va veti confrunta cu deprecierea, care inseamna pierderea valorii unei masini din cauza uzurii in timp.

Inainte de a intra in detalii, iata o imagine de ansamblu asupra pasilor pe care trebuie sa ii faceti pentru a cumpara o masina second hand:

  1. Stabiliti-va bugetul.

Decideti cat puteti cheltui pe o masina si cum veti plati pentru asta. Trebuie sa stiti insa ca in functie de buget, veti gasi si o masina buna. Cu cat veti dori sa cheltuiti mai multi bani pentru cumpararea unei masini, cu atat mai mari sunt sansele sa gasiti o masina ideala atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere estetic.

Facem precizarea ca pretul masinilor este influentat de marca si modelul masinii. De-asemenea, cu cat masina are un numar mai mic de kilometrii parcursi, si cu cat dispune de mai multe dotari, cu atat pretul sau va fi mai mare.

  1. Alegeti masina potrivita.

Alegeti modelul potrivit in functie de nevoile dvs. Daca de exemplu trebuie sa faceti naveta la servici, atunci in mod evident este indicat sa va indreptati atentia spre o masina cu consum redus de combustibil. Daca de obicei calatoriti cu familia, atunci alegeti o masina spatioasa, o masina de familie.

  1. Verificati raportul istoric al vehiculului

Inainte de a va intalni cu proprietarul pentru a vedea masina de care sunteti interesat, executati un raport de istoric al vehiculului. Folosind numarul de identificare al vehiculului (VIN), puteti obtine un raport detaliat al istoricului masinii. Este o modalitate rapida de a sti daca ar trebui sa luati in considerare ideea de a cumpara masina respectiva. Proprietarii care nu au nimic de ascuns, nu vad o problema in a verifica istoricul masinii.

  1. Verificati documentele

Inainte de a testa masina, verificati documentele masinii. Aici ne referim la Certificatul de inmatriculare al masinii si la Cartea de identitate a acesteia, insa verificati si daca masina are polita de asigurare si rovigneta valabila.

Verificati cu atentie Certificatul de inmatriculare si vedeti daca inspectia tehnica periodica este valabila. In caz contrar, va fi necesar ca masina sa ajunga intr-o statie ITP Cluj pentru a fi efectuata inspectia tehnica.

Daca masina are ITP valabil, atunci urmariti cu atentie data la care va fi necesar sa ajungeti cu masina la ITP, in vederea efectuarii urmatoarei inspectii.

  1. Conduceti masina

Daca totul este in regula pana aici, conduceti masina pentru a vedea cum se comporta. Astfel, veti putea verifica sistemul de franare, veti verifica directia, si veti afla cum se comporta masina pe drum.

  1. Vizita in service.

Inainte de a cumpara masina, duceti masina in service. Alegeti sa platiti o verificare amanuntita, pentru a scapa de orice grija. Iata ce trebuie sa verifice specialistii de la service, pentru a va asigura ca masina se afla in cele mai bune conditii si ca este indicat sa o cumparati:

  • Functionarea sistemului de climatizare si z sistemului de incalzire;
  • Verificarea gradului de uzura a placutelor si a discurilor de frana;
  • Verificarea sistemului hidraulic de frana;
  • Testarea reglarii franei de mana;
  • Veriricarea amortizoarelor;
  • Verificarea sistemului de evacuare;
  • Verificarea anvelopelor;
  • Verificarea rezervorului de combustibil pentru scurgeri;
  • Verificarea bateriei;
  • Verificarea uleiului de motor;
  • Verificarea supapei PCV;
  • Verificarea nivelului si a starii lichidului de transmisie;
  • Verificarea starii centurilor de siguranta pentru ca acestea sa nu fie uzate si crapate;
  • Verificarea antigelului;
  • Verificarea daca exista scurgeri;
  • Testarea semnalizarilor, a farurilor, a stopurilor;
  • Testarea gemurilor electrice, a oglinzilor electrice;
  • Verificarea daca pedala de frana se deplaseaza corect.

Dupa ce specialistii dintr-un service gsm verifica aceste aspecte, daca masina este in regula, indiferent ca trebuie dusa la RAR in vederea inmatricularii, sau ca este necesar ca masina sa ajunga intr-o statie ITP Cluj pentru inspectia tehnica periodica; este clar ca masina poate trece orice testare fara probleme. Deci, daca doriti sa cumparati masina, urmeaza urmatorul punct, care este si punctul final.

  1. Stabilirea pretului

Acum ca ati vazut ca masina se afla in stare perfecta, puteti negocia pretul. Exista vanzatori care negociaza pretul, in timp ce alti vanzatori nu negociaza. Daca masina pe care doriti sa o cumparati are pretul de 10.100 de euro, puteti incerca sa obtineti o reducere, iar cel mai probabil vanzatorul va fi de acord sa platiti doar 10.000 de euro.

Acestea sunt asadar cateva detalii importante, dar si testari importante ale masinii, daca doriti sa cumparati un autoturism second hand.

0 Shares
You May Also Like