Simptome ale pompei de frana defecte

Simptome ale pompei de frana defecte

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai frecvente simptome pompa frana defecta? Raspunsul la aceasta intrebare este esential pentru toti conducatorii auto.

Cand apasati piciorul pe pedala de frana intr-un vehicul pentru a-l incetini, sistemul sau de franare foloseste o pompa frana pentru a transforma presiunea pe care o puneti pe pedala in presiunea hidraulica.

Conversia presiunii are loc deoarece pompa de frana transfera lichidul de frana in circuitul de franare pe masura ce apasati pe pedala de frana.

Pompa de frana va face acest lucru indiferent daca vehiculul dvs. utilizeaza frane cu disc sau frane cu tambur. Nu exista nici un fel de sistem de franare fara o astfel de componenta.

Primele 5 simptome pompa frana defecta

Odata ce pompa de frana incepe sa nu mai functioneze la capacitate maxima, vor aparea anumite simptome pompa frana defecta care pot sa va ofere indicii clare ca aveti nevoie de o vizita la service cu masina.

Mai jos sunt primele cinci simptome pompe frana defecta, pe care il veti observa cu siguranta in timp ce va veti afla la volan.

Cele mai importante 5 semnale

Lampa de avertizare – Primul simptom care este cel mai usor de observat si apare atunci cand lampa de avertizare la franare se aprinde pe tabloul de bord. Acest lucru indica faptul ca exista o problema cu sistemul de franare, astfel incat aceasta nu inseamna neaparat ca pompa de frana este defecta.

Dar daca senzorii sistemului de franare detecteaza ca presiunea lichidului de frana scade, probabil ca aceste lucru se va datora unei pompe de frana care nu mai functioneaza la capacitate normala. Acest lucru va duce la aparitia luminii de avertizare.

simptome pompa frana defecta

Fluidul de frana cu scurgeri – Pompa de frana are nevoie de un anumit nivel de lichid de franare pentru a crea presiunea hidraulica necesara pentru incetinirea autovehiculului.

In cazul in care pompa prezinta un lichid de franare care se scurge sau daca exista rezervoare nesecate pe pompa care mentin lichidul, atunci veti avea un nivel scazut al lichidului de frana sigur. Aceasta va va afecta capacitatea de a incetini vehiculul. Va trebui sa inlocuiti pompa de frana in aceasta situatie.

Pedala de franare spongioasa – cand pedala de frana incepe sa se simta spongioasa pe masura ce o apasati cu piciorul, aceasta va fi automat un semn ca pompa de frana are probleme.

Pompa de frana contine garnituri de cauciuc care mentin fluidul de frana in interiorul acesteia. Daca aceste garnituri de cauciuc trebuiau sa fie uzate sau deteriorate, atunci ar fi existat o scurgere interna de lichid de frana. Rezultatul ar fi o senzatie de spongioasa in pedala de frana.

Lichidul de frana contaminat – Sigiliile nu numai ca impiedica iesirea lichidului de frana, ci impiedica amestecarea murdariei si resturilor cu lichidul de frana.

Daca s-ar intampla acest lucru, presiunea de franare nu ar fi la fel de puternica si ar trebui sa apasati pana la podea pedala de frana pentru ca masina sa incetineasca la fel ca in situatiile normale.

Simptome pompa frana defecta : pedala de frana

In urma tuturor acestor simptome, veti incepe sa observati ca pedala de frana nu se intoarce la varf dupa ce ati scos piciorul de la ea. In schimb, se va scufunda incet pe podea. Acest lucru ar putea deveni un pericol real de conducere, deci va fi nevoie sa mergeti cat mai repede cu masina in service pentru inlocuirea pompei de frana.

In ceea ce priveste o asemenea reparatie, preturile variaza de la masina la masina, in functie de marca, model, anul fabricatiei, etc. Deasemenea, in functie de aceste detalii se stabileste si pretul manoperei, nu doar pretul piesei auto.

Cu toate acestea insa, oricat de mult ar costa pompa de frana, este important sa o inlocuiti atunci cand aceasta este defecta, pentru ca in caz contrar riscati sa provocati accidente de circulatie.

0 Shares
You May Also Like