Ceai sau cafea ce preferi să bei Ce beneficii aduce fiecare dintre aceste două băuturi preferate de oameni

Ceai sau cafea: ce preferi să bei? Ce beneficii aduce fiecare dintre aceste două băuturi preferate de oameni?

0 Shares
0
0
0

Cafeaua și ceaiul sunt consumate de milioane de oameni din întreaga lume în fiecare zi. Fiecare dintre băuturi are susținătorii și adversarii săi care argumentează în permanență despre beneficiile uneia sau alteia dintre aceste băuturi.

Ceai sau cafea: aceasta este întrebarea?

Atât cafeaua, cât și ceaiul au un efect pozitiv asupra organismului, dar numai dacă sunt consumate în cantități adecvate. Amintește-ți doar ceea ce este cel mai important – această băutură reduce riscul de a dezvolta diabet și unele tipuri de cancer, protejează împotriva bolilor de inimă, a demenței și, de asemenea, stimulează creierul. 

Ce se poate spune atunci despre ceai? Se dovedește că această băutură conține și cofeină – ceea ce înseamnă că acțiunea sa este similară cu cea a cafelei. Minimizează riscul bolilor cardiovasculare, are proprietăți anticancerigene și este eficient în prevenirea bolilor neurologice, precum Alzheimer. În plus, protejează împotriva radiațiilor solare și are un efect pozitiv asupra densității osoase. 

Ce este mai sănătos: ceaiul sau cafeaua?

Cafeaua și ceaiul au multe proprietăți valoroase, datorită cărora joacă un rol important în prevenirea diferitelor afecțiuni. Există și dezavantaje la ambele băuturi: cafeaua este mai acidă, așa că poate fi dăunătoare persoanelor cu probleme cu stomacul. Pe de alta parte, ceaiul reduce absorbția fierului și favorizează deteriorarea dinților. 

Mai mult, ambele infuzii băute în exces pot avea consecințe mai grave asupra sănătății, ceea ce este legat în principal de consumul de prea multă cofeină. De asemenea, trebuie să reții că atât cafeaua, cât și ceaiul îmbogățite cu zahăr sau îndulcitori artificiali nu sunt nici ele favorabile sănătății. 

Este greu de spus dacă o cană de cafea este mai sănătoasă decât una de ceai sau invers. Cu toate acestea, se știe că cele mai populare băuturi din lume, băute cu moderație, pot deveni aliați în lupta pentru menținerea stării de bine. Cafea sau ceai? Problema alegerii este o chestiune individuală. 

De ce merită să alegi cafeaua?

Cine alege să bea zilnic una sau mai multe căni de cafea pregătită la un aparat Dolce Gusto capsule compatibile? Mulți oameni, în special cei care au nevoie ca organismul lor să fie complet operațional în fiecare zi. Sunt oameni care lucrează intens nu doar fizic, ci și psihic, motiv pentru care au nevoie de o stimulare constantă a creierului, iar acest efect este garantat de cafeaua bună, tare.

Când cauți beneficiile consumului de cafea , ar trebui să fie menționați antioxidanții conținuți în cafea. În plus, consumul regulat, potrivit oamenilor de știință, reduce riscul de a dezvolta diabet de tip II, boala Parkinson și unele tipuri de cancer. 

Ceaiul – o alegere potrivită pentru anumiți oameni!

Ceaiul, care este disponibil în diferite arome și forme, de exemplu ceai verde, ceai de fructe sau ceai de plante, are un grup mare de susținători. Potrivit oamenilor de știință, ceaiul pregătit în mod regulat poate ajuta la evitarea congestiei și chiar a unui atac de cord. Pentru vârstnici, ceaiul verde este recomandat deoarece conține ingrediente care scad riscul de demență .

De ce unii oameni evită consumul de ceai sub orice formă? Pentru că ceaiul provoacă o decolorare inestetică a smalțului dentar. În ceai există și tiamina, un antioxidant care blochează semnificativ absorbția fierului în organism.  De asemenea, există cofeină în ceaiul negru și verde, la fel ca în cafea, deci pentru cei care au nevoie de aceasta pentru funcționarea zilnică, oricare dintre aceste două băuturi este potrivită.

0 Shares
You May Also Like