Cum alegi o masina de tuns iarba?

Cum alegi o masina de tuns iarba?

4 Shares
0
0
4

Cum alegi o masina de tuns iarba?Atunci cand locuiesti la casa, daca ai o curte mare si frumoasa, care este amenajata cu gazon, cu siguranta ai nevoie de o masina de tuns iarba, pentru a tunde gazonul ori de cate ori situatia o cere.

In ceea ce priveste aceste utilaje, trebuie sa stii ca poti sa gasesti o masina de tuns iarba manuala, a carei lame sunt propulsate de forta umana. Deci, aceasta masina dupa cum si denumirea sa o spune, trebuie actionata manual.

Apoi, poti sa gasesti o masina de tuns iarba electrica, aceasta avand nevoie sa fie conectata la curent electric pentru a functiona. Pentru asta va trebui sa ai un prelungitor mare, unde sa conectezi cablul masinii pentru a tunde iarba.

Vei putea sa gasesti masina de tuns iarba cu acumulatori, asemanatoare cu cea electrica, doar ca aceasta nu este prevazuta cu fir ci cu acumulatori, care se incarca tot prin curent electric.

Cea mai indicata masina de tuns iarba insa este cea care functioneaza pe benzina, si care este ideala pentru ca iti ofera si o foarte mare libertate de miscare, si o poti folosi pentru suprafete mari.

Ei bine, atunci cand vrei sa iti cumperi un asemenea utilaj, cu siguranta trebuie sa tii cont de suprafata pe care o ai de tuns, de marimea suprafetei, dar si daca ai de tuns o suprafata dreapta sau o suprafata cu denivelari.

Apoi, cand vrei sa iti cumperi o masina de tuns iarba trebuie sa tii cont si de puterea motorului, iar aici trebuie sa stii ca masinile electrice de tuns iarba sau cele cu acumulatori au puterea motorului specificata in Watti.

In schimb, despre masinile de tuns iarba pe benzina, trebuie precizat ca acestea au puterea specificata in c.p. (cai putere). Cu cat suprafata pe care folosesti masina este mai mare, cu atat ai nevoie de o masina de tuns iarba mai puternica.

Latimea de taiere este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti cumperi o masina de tuns iarba. Cu cat latimea de taiere este mai mare, cu atat poti sa tunzi iarba mai rapid.

Turatia in gol a lamelor este un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de utilaj, iar aici este important de precizat ca pentru un gazon foarte des este ideala o masina care are o turatie in gol cat mai ridicata.

Nivelul de zgomot este un alt detaliu important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de utilaj, la fel ca si tipul de colectare (sac colector sau urme lasate in urma masinii), manevrabilitatea sau producatorul.

Ei bine, toate aceste detalii sunt extrem de importante atunci cand vrei sa iti cumperi o masina de tuns iarba, si cu siguranta trebuie sa tii cont de fiecare in parte pentru a face cea mai buna alegere.

Alegand masina de tuns iarba ideala, vei putea avea mereu un gazon tuns, un gazon care sa arate perfect.

4 Shares
You May Also Like