Cum alegi un aparat de aer conditionat?

Cum alegi un aparat de aer conditionat?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un aparat de aer conditionat?Odata cu venirea primaverii, oamenii deja incep sa se gandeasca la solutii pentru a se lupta cu temperaturile ridicate din vara care urmeaza, asa ca fiecare cauta solutii eficiente pentru a avea in casa o temperatura racoroasa.

Foarte multe persoane aleg sa isi indrepte atentia spre ventilatoare, dat fiind faptul ca acestea au si preturi avantajoase, si sunt si capabile sa ofere un aer racoros in casa.

Exista insa si persoane care opteaza pentru o varianta de top, asa ca aleg sa isi indrepte atentia spre aparatele de aer conditionat, insa inainte de asta ar trebui sa discute putin cu un specialist in montaj aer conditionat, care sa le recomande ce aparat sa isi aleaga.

Ei bine, cei care isi doresc un aparat de aer conditionat trebuie sa stie faptul ca puterea acestor aparate se masoara in BTU/h, asa ca in functie de suprafata pe care isi doresc sa o racoreasca trebuie sa isi aleaga aparatul.

Pentru suprafetele cuprinse intre 10 si 25 mp sunt sunt ideale aparatele de 9000 BTU/h, in timp ce pentru suprafetele cuprinse intre 15 si 35 mp sunt indicate aparatele de 12.000BTU/h.

In cazul in care se doreste achizitionarea unui aparat de aer conditionat pentru o suprafata cuprinsa intre 30 si 50 mp atunci un aparat de 18.000 BTU/ h este perfect. Pentru suprafetele care ajung pana la 70 mp sunt ideale aparatele de 24.000 BTU/h.

Persoanele care se afla in cautarea unui aparat de aer conditionat trebuie sa stie ca exista in principiu 4 tipuri de aparate de acest gen, astfel ca se gasesc aparate de aer conditionat de perete, aparate de aer conditionat de tavan, aparate de aer conditionat multi split si aparate de aer conditionat portabile.

Clasa energetica din care face parte aparatul este un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un astfel de aparat. Cele mai bune aparate de aer conditionat sunt cele din clasa enertetica A+++ insa acestea sunt foarte scumpe.

Exista insa si aparate din clasa energetica A+ care sunt foarte bune din punct de vedere al randamentului, si care au preturi acceptabile.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere aparate de aer conditionat pentru acasa trebuie sa isi indrepte atentia si spre filtrele de aer conditionat. Acestea fie trebuiesc schimbate fie trebuiesc curatate odata la o jumatate de an, pentru ca in caz contrar pot sa fie daunatoare pentru sanatate.

Zgomotul pe care il produc aparatele de aer conditionat trebuie sa fie un alt criteriu in functie de care se aleg aceste aparate. Cel mai indicat lucru ar fi ca toti cei care isi doresc un asemenea aparat, sa isi aleaga un aparat cat mai silentios.

Nu in ultimul rand, cei care se afla in cautarea unui aparat de aer conditionat, ar trebui sa tina cont de brandul care a produs aparatul, iar aici trebuie precizat ca producatorii cei mai importanti sunt: Daikin, Fujitsu, Toshiba, Hitachi sau Mitsubishi.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii importante pe care trebuie sa le cunoasca toti cei care intentioneaza sa isi cumpere aparate de aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like