Cand ajunge un smartphone in service?

Cand ajunge un smartphone in service?

3 Shares
0
0
3

Cand ajunge un smartphone in service?

Ei bine, persoanele care au de gand sa isi cumpere un smartphone nou, trebuie sa se gandeasca foarte serios la viitorul telefonului. Acest lucru inseamna ca daca persoanele respective nu isi doresc ca durata de viata a telefonului sa fie una prelungita, il vor lasa neechipat, iar acesta va ajunge rapid in service pentru inlocuirea display-ului sau a touchscreen-ului.

Sunt situatii in care telefoanele ajung in service pentru ca au nevoie atat de inlocuire touchscreen telefoane cat si de inlocuire display in acelasi timp.

In schimb, utilizatorii care se gandesc la durata de viata a telefonului pe care il detin, isi echipeaza dispozitivul cu un geam de protectie din sticla pentru ecran, si cu o husa smartphone, iar astfel telefonul va fi protejat foarte eficient, iar sansele ca acesta sa ajunga in service vor fi foarte mici.

Un amanunt interesant este acela ca utilizatorii pe langa faptul ca trebuie sa isi echipeze telefoanele cu aceste accesorii de protectie pe care le-am amintit anterior in acest articol, este acela ca telefoanele trebuiesc ferite foarte bine si de apa si de praf.

Acestia sunt doi factori extrem de daunatori pentru un smartphone, asa ca utilizatorii vor trebui sa faca tot ce le sta in putere pentru a-si feri cat mai mult telefoanele de apa si de praf, pentru ca apa poate sa afecteze toate circuitele interne ale telefonului, in timp ce praful poate sa afecteze foarte serios difuzorul si microfonul acestuia.

Ei bine, exista si alte situatii in care telefoanele pot sa ajunga intr-un service. De exemplu, un telefon care nu receptioneaza semnal gsm in ciuda faptului ca este pastrat intr-o zona in care semnalul este foarte bun, mai mult ca sigur are nevoie de o reparatie, iar aceasta reparatie consta in inlocuirea antenei semnal.

Exista situatii in care telefoanele ajung pe mana specialistilor de la service datorita faptului ca butoanele de volum, butonul de pornire – oprire sau butonul home nu mai raspund la comenzi.

Toate aceste reparatii nu sunt foarte dificil de efectuat, insa exista si reparatii destul de complicate, iar aici ne putem referi la interventiile asupra placii de baza a telefonului care sunt foarte complicate.

In ceea ce priveste toate aceste reparatii care pot sa fie efectuate intr-un service gsm, trebuie mentionat faptul ca ele fac parte din categoria de reparatii hardware pentru un smartphone.

Exista insa si reparatii care fac parte din categoria software, iar aici putem sa amintim de exemplu decodarea telefonului. Tot din aceasta categorie de reparatii putem sa amintim reinstalarea sistemului de operare.

Asadar, exista multe situatii in care telefoanele mobile pot sa ajunga intr-un service, insa de regula daca utilizatorii au grija de dispozitivele lor, acestea au o durata de viata destul de lunga si functioneaza fara probleme.

3 Shares
You May Also Like