Cum să alegi și să porți brățări damă?

Cum să alegi și să porți brățări damă?

0 Shares
0
0
0

Recomandările stiliştilor pe care mână și cum se poartă brățara, sunt extrem de contradictorii. Cel mai adesea, trebuie să alegi singura cale corectă de a purta brățări damă, adică să îți urmezi propria intuiție, gustul și simțul proporțional.

Pentru a obține propriul răspuns la întrebarea – cum să porți corect brățări – trebuie să știi din ce grup de persoane aparții. Primul grup aparține iubitoarelor stilului clasic de brățări. Al doilea grup aparține celor care sunt gata să experimenteze, alegând de fiecare dată o brățară după gustul și inspirația lor. 

Cum să alegi o brățară?

Pentru a afla dimensiunea potrivită, trebuie să îți măsori încheietura mâinii în locul în care intenționați să porți brățara. Lungimea în centimetri va corespunde dimensiunii brățării. Brățara poate fi un model fix sau așezat liber. 

Brățările cu lanț sunt de obicei purtate ușor supradimensionate, dar nu excesiv. Brățările inel dintr-o singură piesă sunt alese în diametrul în funcție de cum intră pe mână, dar dacă sunt prea mari, vor cădea de pe mână. 

Ele pot fi așezate cât mai strâns posibil în partea de sus a brațului sau lăsate liber în partea de jos. Aceasta este o chestiune de gust și confort. Pentru unele activități, de exemplu, lucrul la computer, astfel de brățări pot deveni o piedică.

Atunci când alegi o brățară, trebuie să verifici rezistența fixării elementelor decorative și fiabilitatea închizătorii. De asemenea, grosimea brățărilor se alege în funcție de grosimea  încheieturii mâinii. Astfel, poți alege cu atenție greutatea vizuală a bijuteriilor. 

Pentru o mână grațioasă, ar trebui să alegi brățările cu lanț care arată grozav, brățări fine cu pietre, brățări largi ajurate, tot felul de modele înguste, brățări cu pandantive. Pentru o mână dolofană sau mai mare, sunt mai potrivite brățările cu o formă complexă, largi, formate din mărgele sau pietre mari, cu un număr mare de pandantive, crescând vizual greutatea. 

Brățările înguste sunt, de asemenea, posibile, dar nu trebuie să stea strâns pe încheietura mâinii, ci să cadă liber.

Selectarea brățărilor pentru haine cu mâneci sau lipsa acestora

Combinația de brățări cu haine și alte accesorii echilibrează aspectul. De exemplu, dacă umărul rochiei este coborât, este mai bine să pui brățara pe aceeași mână pe care ai pus și o broșă. Lipsa mânecilor sau lungimea lor scurtă lasă mult spațiu pentru experimentare. 

Cu mâneci lungi, este mai dificil – trebuie să porți brățara, astfel încât să nu fie acoperită de haine. Poți plasa o brățară inel lată peste mânecă sau poți purta o brățară voluminoasă care se fixează pe încheietura mâinii. 

Nu are sens să îți suprasoliciți mâinile dacă partea inferioară a mânecii este tăiată (imprimare, broderie etc.) sau se extinde.

Brățări damă și ceasul

Purtarea brățărilor pe aceeași mână împreună cu un ceas, a devenit o tendință la modă, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, poți face un ansamblu pentru ambele mâini în același timp. 

Aici opiniile stiliştilor diferă. Unii recomandă combinarea brățărilor în stil între ele, alții sugerează să nu fii limitată și să experimentezi cu îndrăzneală.

0 Shares
You May Also Like