Descopera cum faci cei mai buni carnati de casa in cel mai scurt timp posibil!

Descopera cum faci cei mai buni carnati de casa in cel mai scurt timp posibil!

0 Shares
0
0
0

Oricine a gustat cel putin o data in viata produse alimentare de casa stie ca depasesc alimentele foarte procesate disponibile in magazine. Cum se face un carnat de casa, astfel incat sa fie caracterizat de buna calitate si gust delicios? Vei gasi raspunsul la aceasta intrebare si la alte cateva in cele ce urmeaza.

De ce merita sa faci carnati de casa?

Alimentele de casa sunt intre preferatele tuturor. Deja multi oameni cauta retete dovedite, in intimitatea propriilor case, de exemplu, pentru a coace paine. 

De asemenea, auzi tot mai des despre carnatii de casa. Fabricati din carnea pe care o alegi, condimentati dupa gustul tau, sunt mai ieftini si cel mai important, adesea mai sanatosi decat cei pe care ii cumperi in magazin. Avantajul lor este si aroma rezultata, care este intr-adevar influentata doar de tine.

Cum se fac carnatii de casa pentru a fi gustosi?

Exista multe retete pentru carnati de casa. Le poti gasi in carti de bucate si pe Internet. Cu toate acestea, exista cateva reguli pe care ar trebui sa le cunosti pentru a face ca mezelurile tale de casa sa fie cele mai bune. Cea mai importanta dintre ele este, desigur, carnea de inalta calitate, de preferinta de la animale de crescatorie care indeplinesc toate conditiile ecologice si sunt hranite cu furaje naturale.

Al doilea lucru important este sa folosesti atat carne grasa, cat si carne slaba atunci cand faci carnati. Datorita grasimii, obtii efectul suculentei. Poate fi o idee buna sa adaugi niste slanina grasa. Un carnat mai suculent are, desigur, un gust mai bun, dar ai grija sa nu exagerezi cu grasimea.        

De asemenea, este foarte important sa adaugi putina apa si condimente la greutatea carnii. Desigur, boiaua si sarea sunt baza, dar si condimentele precum mustarul, maghiranul, rozmarinul. Gustul si aroma carnatilor tai de casa ar trebui, de asemenea, sa fie imbogatite cu o cantitate adecvata de usturoi.  

Umplerea carnatilor in intestine

O etapa foarte importanta in productia de carnati de casa este introducerea amestecului in intestine, pe care le poti cumpara din macelarii. Deoarece sunt depozitate acolo in sare, va trebui sa clatesti sarea inainte de umplere. 

Prin urmare, intestinele trebuie sa fie inmuiate in apa calduta timp de aproximativ 20 de minute si apoi clatite bine in interior si in exterior sub un curent usor de apa.     

Apoi, pregateste masa de carne adaugand condimente. Framanta totul cu mana timp de aproximativ 30 de minute, adaugand apa pana cand carnea inceteaza sa se mai lipeasca de maini. Acum poti incepe sa umpli carnatii in intestine. In acest scop, este necesara o masina pentru umplut carnati. Lubrifiaza suportul cu grasime, pentru a facilita aplicarea intregului intestin pe acesta.

Fa un nod la capatul intestinului. Acum tot ce trebuie sa faci este sa introduci carnea in masina de carnati si sa incepi sa rotesti manivela sau sa apesi comutatorul. Carnea trebuie sa umple intestinul in mod uniform si trebuie sa te asiguri ca nu exista gauri cu aer intre bucatile de carne. 

La fiecare 15 cm, poti infasura carnatii in intestin rotindu-l de mai multe ori in jurul axei sale. In acest fel, vei obtine carnati apetisante. Dupa umplere, celalalt capat al intestinului este, de asemenea, legat cu un nod. Agata carnatii timp de o ora pentru a se usca.

Carnatii de casa sunt o specialitate care, spre deosebire de mezelurile cumparate in magazine, poate fi caracterizata prin cantitatea potrivita de carne, calitate superioara, fara conservanti si diverse tipuri de imbogatire. Desigur, aroma unica poate fi, de asemenea, o caracteristica distinctiva. Aceste caracteristici vor depinde doar de reteta pe care o vei folosi in timpul productiei.

0 Shares
You May Also Like