Principalele avantaje ale asigurarilor de viata

Principalele avantaje ale asigurarilor de viata

0 Shares
0
0
0

Antreprenoriatul este una dintre profesiile in care stresul ocupa un loc preponderent. Sanatatea ta poate fi tensionata, mai ales daca esti sensibil la adrenalina.

Daca asigurarea de viata iti permite sa transmti capitalul rudelor (sau altor destinatari) in caz de deces, se dovedeste mai presus de toate un produs de economisire care nu trebuie confundat cu asigurarea de deces.

Asigurarile de viata indeplinesc in principal trei obiective: sa iti imbunatatesti capitalul, sa primesti venituri suplimentare cu impozite reduse, imediat sau in timpul pensionarii sau sa optimizezi transmiterea activelor.

Concret, semnezi un contract cu un asigurator de pe LeaderTeam.ro pentru care definesti durata, valoarea a ceea ce vrei sa platesti si recurenta (sau nu). Acesta din urma prevede evenimentele care duc la plata capitalului (pensionarea de exemplu).

Se adapteaza modului tau de a investi

Asigurare de viata poate investi la fel de mult in obligatiuni decat actiunile sau refugii sigure, cum ar fi aurul sau imobiliare. Poti alege nivelul de risc pe care doresti sa ti-l asumi si sa plasezi toti banii intr-un fond sigur si garantat.

Cu alte cuvinte, daca doresti sa optezi pentru securitate, asigurarea de viata are un avantaj imens: poti decide sa te pozitionezi pe o investitie pe deplin garantata.

Retine, totusi, ca cu cat riscul asumat este mai mic, cu atat randamentul este mai mic. Daca ai un profil de investitii mai riscant, poti decide, de asemenea, sa il plasezi in fonduri echilibrate sau chiar mai riscante.

Asigurarea de viata are un sistem fiscal avantajos

Impozitarea reprezinta un avantaj semnificativ, mai ales daca doresti sa investesti pe termen lung, deoarece este degresiva in contextul achizitiei unui contract de asigurare de viata si nu se refera la capital, ci la castiguri.

Este foarte flexibila

Cand esti antreprenor, rareori stii ce iti aduce viitorul. Daca esti capabil sa platesti chiar acum, stii bine ca afacerile au suisuri si coborasuri. S-ar putea sa te vezi fortat sa iti reduci compensatia sau sa ai nevoie de fondurile economisite.

Cu asigurarea de viata, fondurile tale nu sunt blocate. Daca este necesar, poti efectua perfect retrageri, chiar daca acestea vor fi impozitate. De asemenea, poti face o predare partiala daca doresti doar o parte din bani, dar acest lucru nu va duce la inchiderea contractului.

Utilizare pentru societate

Asigurarea de viata poate fi de un folos deosebit pentru afacere. In primul rand, poate contribui la finantarea datoriei fiscale in caz de deces si la distribuirea echitabila a valorii intre beneficiari. Apoi, este adesea folosit pentru imprumuturi, deoarece ramane obisnuit ca unii creditorii sa solicite acest lucru, in special pentru persoanele cheie din afacere.

Folosind asigurarea de viata pentru dvs.

Asigurarea de viata in numele tau poate fi utilizata in cele din urma in scopuri diferite: in primul rand pentru a furniza venituri suplimentare atunci cand te pensionezi. Tot ce trebuie sa faci este sa soliciti o iesire a rentei pe viata.

Flexibila, adaptabila si cu o impozitare favorabila, asigurarea de viata ramane o modalitate buna pentru liderii de afaceri de a-si asigura viitorul financiar, transmiterea activelor lor sau pur si simplu de a-si spori capitalul.

0 Shares
You May Also Like