Generalitati despre riduri

Generalitati despre riduri

0 Shares
0
0
0

Ridurile pot reprezenta una dintre cele mai mari probleme ale femeilor, iar acestea sunt de trei tipuri, si anume riduri dinamice sau riduri de expresie, riduri gravitationale si riduri statice.

Ridurile dinamice sau de expresie sunt acele riduri provocate de contractiile muschilor faciali atunci cand se doreste transmiterea unor emotii precum bucuria sau mania de exemplu.

Ridurile gravitationale sunt acele riduri care apar sub forma de falduri. Aparitia lor este cauzata de alunecarea structurilor faciale odata cu trecerea timpului si inaintarea in varsta. Ridurile nazo-labiale se incadreaza in aceasta categorie.

Exista deasemenea ridurile statice, care sunt provocate de pierderea elasticitatii pielii. Ele apar din cauza expunerii prelungite la soare, dar si din cauza fumatului sau a alimentatiei care este foarte saraca in minerale si vitamine. De precizat este faptul ca si dezvoltarea genetica are un cuvant greu de spus in aparitia si dezvoltarea acestor riduri.

Ei bine, prevenirea si tratarea ridurilor poate reprezenta o misiune destul de impla pentru femei, in cazul in care acestea tin cont de cele mai importante sfaturi.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca exista fel si fel de masti de fata care au efecte incredibile, si care contin diferite ingrediente care ajuta atat la intinderea pielii fetei, cat si la relaxarea acesteia.

Demachierea dimineata si seara reprezinta un alt aspect care trebuie luat in calcul de femeile care deja se confrunta cu aparitia ridurilor. Fie ca se machiaza sau nu, curatarea tenului de doua ori pe zi este mai mult decat necesara, seara si dimineata.

Pentru femeile care nu se machiaza, este indicata totusi demachierea, pentru ca astfel elimina urmele de machiaj sau urmele de praf care pot bloca porii, care datorita acumularii de sebuum pot provoca aparitia punctelor negre.

Renuntarea la solar poate reprezenta o alta modalitate pentru femei, de a scapa de riduri, insa trebuie precizat si ca statul la solar poate provoca aparitia cancerului de piele. Apoi, statul la solar poate provoca imbatranirea matura sau aparitia ridurilor. Cu cat femeile evita mai mult sa stea la solar, cu atat au sanse mai mari sa nu se confrunte cu aparitia ridurilor.

Femeile care au riduri trebuie sa stie ca in timpul somnului pielea se regenereaza, asa ca ar fi foarte important sa doarma cat mai mult timp posibil, iar in acest fel, aspectul pielii se va imbunatati considerabil.

Folosirea unor produse cosmetice speciale pentru tipul lor de ten poate reprezenta o alta posibila solutie de eliminare a ridurilor de catre femei.

Chiar si anumite trucuri si leacuri babesti, sau produse folosite in bucatarie ar putea sa fie de ajutor pentru femeile care isi doresc sa scape de riduri, in conditiile in care acestea sunt bogate in nutrienti ideali pentru organism

Ei bine, acestea sunt doar cateva trucuri pe care le pot urma femeile pentru a scapa de riduri, insa in cazul in care acestea nu dispar, femeile care nu mai scapa de riduri ar trebui sa treaca pragul unui medic specialist, pentru a primi un tratament riduri cat mai eficient.

0 Shares
You May Also Like