Mierea Manuka, un puternic antibacterian natural

Mierea Manuka, un puternic antibacterian natural

0 Shares
0
0
0

Mierea de Manuka a fost folosita de secole in medicina traditionala maori din Noua Zeelanda. Aceasta miere de Manuka premium, foarte cautata pentru proprietatile sale antibacteriene si vindecatoare, este astazi una dintre minunile apiterapiei! Descopera rapid aceasta miere unica in lume cu beneficiile dovedite de multi oameni de stiinta.

Ce este mierea de Manuka?

Manuka este un arbust care creste salbatic doar in Noua Zeelanda. Florile de manuka foarte parfumate atrag albinele spre polenul lor, ceea ce face ca aceasta miere cremoasa sa aiba un gust si o culoare pronuntate.

Cum sa iti alegi mierea de Manuka?

Metilglioxalul sau MGO este molecula responsabila de activitatea antimicrobiana a mierii. Profesorul german Thomas Henle a demonstrat in mod special, in timpul cercetarilor sale, ca mierea de Manuka contine de 10 ori mai mult MGO decat mierea conventionala.

Eficacitatea mierii Manuka premium este masurata in functie de concentratia sa de ingrediente active. Fiecare laborator si-a dezvoltat propriul sistem de masurare, asa ca vei gasi indicatori variabili pe borcanele de miere.

Tabelul index UMF sau MGO pentru mierea de Manuka

MGO 100+: este utilizat in prevenire, pentru stimularea sistemului imunitar, indulcirea bauturilor si mentinerea sanatatii zilnice.

MGO ™ 250+ : recomandat pentru a lupta impotriva micilor infectii bacteriene si fungice.

MGO 400+: este utilizat extern pentru tratarea ranilor, arsurilor usoare, a afectiunilor de iarna si in principal pentru a reduce tusea.

MGO 550+: cel mai puternic, este folosit pentru a lupta impotriva tuturor tipurilor de infectii foarte rezistente.

Pentru a stabili o clasificare, pe etichetele borcanelor cu miere de Manuka se aplica indicii MGO. Acestea garanteaza concentratia si activitatea anti-bacteriana a mierii tale.

Unele marci folosesc indicele MGO pentru a exprima continutul de metilglioxal al mierii lor in mg/kg. Altii au eticheta UMF (Unique Manuka Factor) infiintata de Dr. Peter Molan.

Utilizari zilnice ale mierii Manuka

  • In caz de ingestie:

Mierea de Manuka premium este utilizata ori de cate ori este necesar pentru a intari corpul, pentru a lupta impotriva unui dezechilibru bacterian sau fungic (datorat ciupercilor).

Acest remediu natural este folosit si in spitalele din Noua Zeelanda pentru a lupta impotriva temutei bacterii Staphylococcus aureus, unde antibioticele chimice nu au niciun efect sau pentru a depasi helicobacter pylori responsabil pentru ulcerele de stomac.

Pe langa valorile sale nutritive, mierea de Manuka:

  • Stimuleaza sistemul imunitar
  • Lupta impotriva infectiilor orale
  • Combate eficient afectiunile de iarna (dureri in gat, curgerea nasului etc.)
  • Calmeaza iritatiile si durerile de stomac

Mod de utilizare: Ia 1 lingurita de 3 ori pe zi dimineata si seara inainte de mese (nu da copiilor sub 12 luni).

  • Aplicat pe piele:

Activitatea antimicrobiana a mierii de manuka ii confera o proprietate vindecatoare superioara. Umezeste epiderma in timp ce blocheaza proliferarea bacteriilor. Astfel, promoveaza repararea tesuturilor intr-un timp record.

  • Curata pielea cu probleme, combate acneea
  • Estompeaza efectiv chiar si vechile cicatrici
  • Lupta impotriva eczemelor
  • Igienizeaza ranile
  • Amelioreaza si regenereaza arsurile usoare
  • Regenereaza si repara pielea deteriorata, foarte uscata

Instructiuni de utilizare: aplica direct in zona afectata de cate ori este necesar. Pe pielea predispusa la acnee, de 3 pana la 4 ori pe saptamana pe cosuri.

0 Shares
You May Also Like