Încărcătoare auto pentru telefonul tău mobil

Încărcătoare auto pentru telefonul tău mobil

0 Shares
0
0
0

Nu trebuie să neglijezi posibilitatea de a încărca telefonul mobil de la bricheta mașinii, atunci când vei călători departe. Dar care sunt cele mai bune încărcătoare auto pentru mașina ta?

Fiecare proprietar de mașină, mai devreme sau mai târziu, își pune întrebarea cum să aleagă un încărcător de mașină pentru telefon, pentru a beneficia la maximum de el și pentru a nu plăti în exces.

Dispozitivul original (de la producător) nu este întotdeauna cel mai bun. În majoritatea cazurilor, companiile de smartphone-uri și tablete comandă încărcătoare auto de la parteneri și alte mărci.

Mufe USB suplimentare

Un încărcător auto USB nu trebuie să fie conectat, dar un încărcător cu fir poate oferi o încărcare mai fiabilă și mai bună. Mufele USB suplimentare îți vor permite să reîncarci și dispozitivele pasagerilor. Nu neglija această oportunitate atunci când te pregătești pentru o călătorie lungă.

Nu toți conectorii USB sunt egali electric. Ar trebui să faci distincția între ele în funcție de caracteristicile tensiunii întregului dispozitiv și de puterea curentă a unei prize individuale. Noile smartphone-uri, tablete mari și navigatoare GPS necesită un curent mai mare pe mufele USB, și aceste informații sunt întotdeauna indicate în caracteristicile telefonului.

Prezența unei lumini de fundal este importantă, deoarece notifică faptul că totul este în regulă cu bricheta și contactul. Luminozitatea indicației de lumină nu ar trebui să fie intruzivă, pentru a nu obosi vederea periferică. 

Produsul poate fi fabricat din materiale neinflamabile și prevăzut cu protecție suplimentară împotriva scurtcircuitelor. Este posibil să nu fie suficient spațiu în zona brichetei pentru un încărcător mare.

Care ar trebui să fie tensiunea de încărcare?

Tensiunea este indicată în volți pe corpul încărcătoarelor auto și variază între 5V și 9V. O tensiune mai mare și o tensiune reglabilă de la 3V la 12V, îți va permite să încarci chiar și cel mai puternic smartphone sau tabletă, obținând un proces de încărcare mai fiabil, dacă controlerul o permite.

În orice caz, dispozitivul mobil va regla parametrii de tensiune necesari pentru el însuși. Cu toate acestea, pentru un gadget puternic, este posibil ca ieșirea de 5V a încărcătorului să nu fie suficientă, iar procesul de umplere a bateriei nici măcar să nu înceapă.

Care este cel mai bun curent de încărcare?

Curentul este indicat în ampere, pe carcasă. Variază între 0,5A și 4,8A. Pot exista și alți parametri, dar aceștia sunt universali. Din 2018, telefoanele, tabletele și navigatoarele GPS moderne necesită cel puțin 2,1 A curent per conector. Adică, dacă ai nevoie de un încărcător USB pentru mașină cu două prize, atunci caracteristica sa electrică generală, ar trebui să fie în mod ideal 9V – 4.2A.

Cu toate acestea, în practică, producătorii folosesc un aspect de 5V – 2.1Apentru conectorul USB principal și 5V – 1A pentru cel secundar, care este suficient pentru alimentarea constantă a smartphone-ului emblematic în modul de navigație și reîncărcarea oricărui telefon în modul de repaus, de la al doilea conector.

Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât pot fi încărcate dispozitive mai puternice. Cu cât curentul este mai mare, cu atât încărcare telefonului se produce mai rapid.

0 Shares
You May Also Like