Ce termostat inteligent sa alegeti

Modul de a alege termostatul inteligent potrivit pentru casa ta

0 Shares
0
0
0

Putem avea  o casa conectata prin instalarea unui termostat inteligent la prima mana. In zilele noastre aproape totul este tehnologic, unul dintre aceste dispozitive ne va servi pentru a masura si inregistra cu exactitate temperatura casei noastre.

Orice termostat inteligent ne va ajuta in aceasta sarcina, impreuna cu modul in care invata de la noi sa selectam planul energetic potrivit. Pentru a nu rata, vom merge pas cu pas descriind ce sistem este potrivit pentru casa ta. Vezi specificatiile lui Salus SQ610RF.

Ce ar trebui sa aiba un termostat inteligent?

Trebuie sa fim clari ca ne va servi pentru casa noastra in fiecare termostat inteligent. Din acest motiv, trebuie sa analizam fiecare dintre caracteristicile pe care trebuie sa le aiba fiecare dispozitiv, astfel incat sa-si exercite functia maxima in casa noastra:

  • Reglarea temperaturii: Orice termostat inteligent trebuie sa permita utilizatorului sa ajusteze temperatura in mod eficient numai prin intermediul unui buton
  • Buton usor de citit: Acest lucru este esential in fiecare termostat inteligent, ne va asigura ca incalzirea este oprita si, prin urmare, nu va consuma energie
  • Programarea temperaturii: Cand stim sa ne folosim termostatul bine, ar trebui sa ne permita un program care sa ni se potriveasca
  • Senzori de temperatura: Cu cat senzorul de temperatura este mai precis, cu atat sentimentul de confort la domiciliu va fi mai optim

Ce termostat inteligent sa alegeti?

In cadrul fiecarui sistem exista, evident, variabile de evidentiat, putem alege un termostat care a facut doar masurarea si, in acelasi mod, putem alege altul care controleaza incalzirea la nivel global.

Trebuie sa analizam foarte bine caracteristicile fiecaruia, deoarece functionalitatile se schimba drastic. Cele globale sunt termostatele care sunt dedicate unui control total al cazanului, pretul lor este de obicei ridicat, dar vor avea toate caracteristicile pe care le-am mentionat anterior. 

Ce este un termostat WiFi si avantajele sale

Un termostat ne ajuta sa ne incalzim in casa, controland in acelasi timp cheltuielile cu energia. Alegerea unui model sau altul, va depinde de sistemul de incalzire pe care il avem acasa si de nevoile fiecarei case. In acest ghid de cumparare revizuim tastele pentru a alege un termostat WiFi potrivit pentru casa ta.

Termostatul clasic cu putina roata ramane in spatele modelelor touchscreen care dispun de functionalitati mai precise si cea mai recenta tendinta: termostatele WiFi.

Termostatele WiFi va permit sa controlati incalzirea de la distanta prin computer sau de la smartphone-ul in sine. Multi folosesc mai multi senzori pentru a monitoriza temperatura in diferite camere ale casei si pot chiar detecta si regla temperatura daca camera este ocupata.

Prin intermediul aplicatiei mobile a fiecarui producator, unele pot incorpora date privind consumul de energie si ne pot ajuta sa controlam bugetul facturii de energie.

Avantaje: Ele sunt mai eficiente si mai confortabile. Acestea ofera un control  mult mai mare al sistemului de incalzire in casa si, prin urmare, ajuta la economisirea energiei si la reducerea impactului mediu asupra mediului. Pretul sau nu este unul foarte mare, ceea ce il face usor accesibil.

0 Shares
You May Also Like