Negresa insiropata, cu nuca de cocos – un deliciu inconfundabil

Negresa insiropata, cu nuca de cocos – un deliciu inconfundabil

0 Shares
0
0
0

Cunoasteti acele savuroase delicii cu ciocolata, cu o textura la jumatatea distantei dintre o prajitura si o bucata pufoasa de tort, care se numesc negrese? Intrebarea, desigur, este retorica pentru ca suntem siguri ca le cunoasteti bine si ca le-ati gustat de mai multe ori. Dintre acestea, negresa insiropata, cu nuca de cocos presarata deasupra, este irezistibila.

Alba ca Zapada este tot o negresa, facuta cu ciocolata alba

Secretul delicatetii lor consta probabil in  preparatul simplu care se afla la baza, care nu include adaos de drojdie si se bazeaza doar pe cateva ingrediente simple, precum faina, zaharul, ciocolata, untul si ouale. Rezultatul este cel al unor mici deserturi de forma dreptunghiulara, care sunt ulterior acoperite cu glazura de ciocolata delicioasa si fulgi de nuca de cocos sau arahide maruntite.

Exista si o varianta alba a negreselor, numita Alba ca Zapada care se prepara fara cacao si ofera, alternativ, adaos de ciocolata alba. Daca este adevarat ca toata lumea cunoaste aceste dulciuri, trebuie stiut ca in spatele originii lor se afla  povesti care nu sunt inca bine cunoscute.

Potrivit celei mai populare povestiri, totul a inceput din vina si meritul unui bucatar galagios, care a uitat sa adauge drojdie in aluatul unei prajituri cu ciocolata, inventand fara sa vrea un desert mai ieftin si la fel de gustos. Potrivit rapoartelor, acest bucatar distrat ar fi locuit in  orasul american Bangor, din statul Maine.

Misterioasa origine a negreselor

Cand vrei sa aduci ordine intr-o poveste complicata, primul lucru de facut este sa colectezi toate informatiile securizate pe care le detii si sa reconstruiesti evenimentele dintr-un anumit numar de puncte fixe. In cazul negreselor, singurul lucru pe care il putem spune, este ca originea lor este americana si ca numele deriva din cantitatea mare de ciocolata cu care se prepara.

Totusi, incertitudinea ne face sa vorbim despre o alta poveste, conform careia nasterea negreselor a avut loc in  1892 in bucatariile hotelului Palmer House din Chicago, cand, in cadrul evenimentului World’s Columbian Exposition, intreprinzatoarea Bertha Palmer si-ar fi exprimat dorinta unui desert pe care il poti savura fara sa iti murdaresti mainile, oferind bucatarilor inspiratia pentru inventarea negreselor.

Veridicitatea acestei povesti pare sa fie confirmata de faptul ca prima reteta a acestor dulciuri delicioase si-a facut prima aparitie in 1896 intr-o carte de bucate denumita Scoala de Gatit (deci cu patru ani mai tarziu) dar, citind cu atentie ingredientele, intelegem ca seamana mai mult cu deserturile cu melasa, decat cu negresele adevarate.

De fapt, pentru reteta pe care o cunoastem astazi, trebuie sa asteptam pana in 1905, anul in care negresa si-a facut prima aparitie in ziarul Boston Globe, insotit de mica poveste despre bucatarul distras despre care am vorbit mai devreme. Deoarece aceasta poveste a fost transmisa impreuna cu reteta autentica, probabil ca aceasta va fi cea mai veridica poveste.

In orice caz, raspandirea negreselor lor in Europa si America a avut loc abia in 1920, atunci cand ciocolata a devenit un produs la indemana tuturor si faima gustului lor delicios lor a depasit orice granita. Nu ne ramane decat sa va recomandam sortimentul de negresa insiropata cu nuca de cocos, oferita de Food Nation. Pofta buna!

0 Shares
You May Also Like