O abordare cuprinzătoare oferirii de cadouri

O abordare cuprinzătoare oferirii de cadouri

0 Shares
0
0
0

De sărbători, zile de naștere, aniversari și alte ocazii importante, alegem și dăruim cadouri celor dragi. Este ceva ce facem instinctiv și majoritatea dintre noi nu ia în considerare ramificațiile sale mai profunde. Cu toate acestea, cadoul pe care îl alegem și modul în care îl oferim dezvăluie multe despre noi înșine, conexiunile noastre și rețelele sociale complexe din interiorul societății noastre. În spatele fiecărui dar fără cusur se află curente sociale, psihologice și emoționale.

Originile dăruirii de cadouri

Actul de a oferi cadouri a existat încă din zorii civilizației umane. Poate chiar o precede, deoarece strămoșii noștri cei mai îndepărtați au manifestat un comportament de a oferi daruri. Cercetătorii cred că oamenii cavernelor au făcut schimb de cadouri, cum ar fi pietricele cu forme ciudate sau dinți de animale, pentru a spori legăturile sociale și a-și exprima recunoștința. Pe măsură ce sistemele sociale au evoluat, cadourile au devenit mai complicate și mai ornamentate.

De ce oferim cadouri?

Deoarece oferirea de cadouri joacă un rol atât de important în țesutul nostru social, o facem din mai multe motive, uneori contradictorii. Ocazional, societatea noastră are nevoie de el, cum ar fi cu cadouri de Crăciun sau de ziua de naștere. Ocazional, creează și întărește legături cu membrii familiei și cu posibilii parteneri din mai multe motive.

Pentru a dezvolta și întări legăturile

Cadourile sunt o reflectare atât a celui care dăruiește, cât și a celui care primește, precum și a relației lor particulare, deoarece adesea le oferim ca o consolidare sau dezvoltare a legăturii noastre cu ceilalți. Oferirea unui cadou unei persoane dragi ne permite să ne exprimăm sentimentele și recunoștința pentru el. De fapt, unii sociologi cred că oferim doar cadouri celor cu care ne dorim o legătură.

O metodă de a exprima dragostea și devotamentul

Într-un fel, darurile sunt folosite pentru a simboliza dragostea și devotamentul dintre două cupluri, în conformitate cu ipoteza „interacționismului simbolic”, care afirmă că indivizii comunică prin utilizarea simbolurilor. De exemplu, florile sunt cea mai populară alegere, deoarece frumusețea lor poate fi considerată un semn de dragoste.

Expresie simbolică

Ai primit un cadou care ți-a adus bucurie? Sau poate ai primit ceva care nu corespunde așteptărilor tale și te-a lăsat dezamăgit. Totuși, de ce te-ar deranja asta? Acest lucru se datorează faptului că acordăm valoare simbolică cadourilor, implicând faptul că un cadou de care nu ești mulțumit ar putea fi văzut ca neglijent, în ciuda intențiilor sale nobile.

Pentru a-i ajuta pe alții

Unele cadouri sunt oferite fără așteptări. De exemplu, deseori oferim cadouri copiilor mici care nu le pot face reciproc, precum și animalelor noastre de companie. În ciuda posibilității ca aceste contribuții să fie returnate în alte moduri, altruismul poate fi, de asemenea, în joc. Cei mai mari motivatori pentru a oferi daruri altruiste sunt afecțiunea și admirația.

Donarea de bani sau voluntariatul pentru o organizație de caritate sunt exemple de cadouri care îi ajută pe alții. Mai multe ipoteze încearcă să explice de ce oamenii se comportă în acest mod. Dăruirea către caritate, conform unei idei, activează circuitele de plăcere dependente de dopamină din creier. În esență, contribuim pentru că făcând acest lucru ne face să ne simțim bine.

Îți poți simplifica căutările, alegând cadouri de casă nouă de pe Jubi, pentru a face un dar unic și special persoanelor dragi.

0 Shares