Printre multele vise pe care le are orice femeie se numără și o față curată, impecabilă și radiantă pe care să nu mai fie necesar să aplici nici un fel de make-up. Ei bine, iată ca acest vis poate fi mai aproape de tine decât îți închipui.
În ultimii ani s-au făcut foarte multe descoperiri în materie de produse de îngrijire și curățare a tenului, iar experții au ajuns la o concluzia: o față curată și sănătoasă nu necesită neapărat o vizita la salonul de înfrumusețare . Cu o rutină bine stabilită și cu produsele adecvate, vei reuși chiar din confortul casei tale.
Și când spun produse adecvate, mă refer la produsele cosmetice coreene care câștiga încrederea tuturor celor care le folosesc, datorita calității înalte și produselor naturale din compoziția acestora.
Îți prezint în continuare acest ghid pas cu pas pentru a te bucura de o pielea fără imperfecțiuni, radiantă, fără celule moarte și murdărie. Nu uita, că lucrurile bune vin în timp și cu răbdare, așa că este important să faci din acest ghid un obicei pentru ca desigur, cu o floare, nu se face primăvară.
1.Curățarea
„Curățarea feței este importantă pentru a avea o piele foarte strălucitoare. Spală-ți bine fața cu un produs de curățare facială cum ar fi o spumă activă cu acid salicilic și tamponează pielea cu un prosop moale. Evită apa fierbinte deoarece usucă pielea „, recomandă Dr. Rahul Nagar, medic dermatolog. Apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante, șterge-ți tenul cu apa micelară pentru a te asigura că nu mai există nicio urmă de murdărie.
2.Deschiderea porilor cu ajutorul aburilor
Este momentul ca acest ritual să te relaxeze puțin. Astfel încât, pe durata acestui pas te poți bucură de puțină liniște și timp de introspecție, cât stai cu fața deasupra unui vas cu apa fierbinte, în care pui diverse ierburi aromatice și uleiuri esențiale după bunul plac.
Acest pas este foarte util, mai ales pentru cele cu tenul uleios. Porii blocați de sebum, murdărie și machiaj sunt cei care favorizează apariția coșurilor. Prin acest tratament cu aburi pielea feței este determinată să transpire, deschizând porii și eliberând tot ce este acumulat în interiorul acestora, prevenind astfel și apariția acneei .
3.Exfolierea
Aplicarea unui exfoliant pentru față timp de câteva minute ajută la eliminarea celulelor moarte. De asemenea, iată o rețetă naturală, în caz că produsul preferat s-a terminat și nu ai apucat să iți cumperi altul. Aplică un amestec de zahăr și miere în părți egale pentru o exfoliere în mod natural. Freacă bine fața cu acest amestec timp de 5 minute, apoi lasă-l să acționeze încă vreo 3 minute, înainte de a te spăla.
4.Tonerul
Deși multă lume nu consideră acest produs atât de util în rutina de înfrumusețare, tonerul are rolul de a echilibra ph-ul tenului tău. Pielea noastră în mod natural are un pH de 5-5.5, ceea ce o face ușor acidă. Apa are, în mod normal, un pH de 7-9. În concluzie, de fiecare dată când îți speli fața, pH-ul pielii are de suferit, iar tenul tău se transformă într-un teren propice dezvoltării bacteriilor patogene.
Așa că include acest pas în ritualul tău de frumusețe și cu siguranță vei vedea îmbunătățiri.
5.Hidratarea
În cele din urmă, aplică o cremă hrănitoare și hidratantă pe față și pe gât. Chiar dacă este ultimul pas, acesta este foarte important deoarece, cu ajutorul cremei hidratante protejezi tenul frumos și curat pe care tocmai l-ai obținut. Totodată, aceasta contribuie la regenerarea barierei protectoare a pielii.
Pentru cele mai bune rezultate, urmează această rutină noaptea (măcar o dată pe săptămână), deoarece permite pielii să respire și îți oferă un aspect proaspăt și revitalizat dimineața.