Pleci în vacanță alături de prietenii tăi? Iată cum poți avea parte de cele mai tari aventuri

Pleci în vacanță alături de prietenii tăi? Iată cum poți avea parte de cele mai tari aventuri

0 Shares
0
0
0

Vara este întotdeauna însoțită de pofta de a ne distra, de a sta mai mult în aer liber și de a călători. Chiar și persoanele care lucrează cu normă întreagă pe tot parcursul anului își planifică concediul tot în timpul verii. Se pare că vara este perioada din an în care ne dorim cu toții să traversăm țări și oceane pentru a ne bucura de noi experiențe în locuri cât mai îndepărtate.

Poate că cea mai frumoasă parte a călătoriilor este aceea de a ne rupe de tot ceea ce înseamnă familiar și cunoscut și de a ne cufunda într-o altă cultură. Totuși, oricât de mult am aprecia oportunitatea de a cunoaște altă cultură, parcă vacanțele noastre sunt mai frumoase și mai distractive atunci când îi avem alături pe cei mai dragi prieteni.

De ce este benefic să călătoriți alături de prieteni?

Atunci când călătorim cu unul sau mai mulți prieteni apropiați, putem procesa împreună experiențe minunate, ne putem bucura de noi aventuri și toată distracția se amplifică. Mulți dintre noi ne simțim mai implicați în experiența pe care o trăim, deoarece ne putem verbaliza reacțiile unul față de ceilalți, iar prietenii din jurul nostru ne pot ajuta să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă sau să acordăm atenție și altor aspecte pe care altfel le-am rata.

În același timp, conviețuirea cu unul sau mai mulți prieteni pe tot parcursul călătoriei poate fi dificilă, deoarece vom sta mai mult timp împreună decât suntem obișnuiți, ne aflăm într-o țară străină în care avem parte pentru prima dată de anumite experiențe, avem la dispoziție spații mai mici și ne confruntăm cu stresul specific călătoriei.

Deși fiecare prietenie este diferită, iată câteva moduri prin care vă puteți planifica o vacanță grozavă alături de cei mai dragi prieteni:

Mergeți în excursii mai scurte

Deși o perioadă de două săptămâni în Grecia alături de cei mai apropiați prieteni ar părea un plan grozav, ar trebui să luați mai multe aspecte în considerare. Călătoriile sunt însoțite de tot felul de factori de stres, așa că înainte de a pleca într-un concediu de 14 zile alături de prieteni, încercați să plecați în prealabil în câteva excursii mai scurte, cum ar fi o excursie de o zi sau o excursie de un weekend.

Astfel, veți cunoaște stilurile de călătorie ale prietenilor într-un context care nu este predominat de foarte multă presiune.

Puteți descoperi că diferențele de temperament și obiceiurile sunt complementare și asta contribuie la frumusețea experienței sau veți putea decide că mai bine ar fi să plecați în vacanță fără compania nimănui. Sunt foarte multe destinații care pot fi descoperite cel mai bine pe cont propriu, iar aplicația Framey vă poate ajuta să vă puneți la punct un concediu grozav.

Prioritizați intimitatea

Deși călătoria alături de un grup mare de prieteni poate suna foarte distractiv, grupul acesta mare de prieteni poate crea și probleme.

În general, cu cât sunt implicate mai multe persoane într-o călătorie, cu atât vor exista mai multe dezacorduri cu privire la locurile pe care să le vizitați și activitățile în care să vă implicați.

Deși se anunță distracție pe cinste și nu veți avea parte de niciun moment de singurătate atunci când călătoriți cu un grup mare de prieteni, tocmai aceste motive vă pot îndepărta de oportunitatea de a experimenta mai profund locurile pe care le vizitați.

Dacă veți călători în compania unui singur sau a cel mult doi prieteni, veți avea mai multe șanse să interacționați cu localnicii, să le observați cultura și obiceiurile și să vă bucurați de interacțiune socială cu persoane noi.

În schimb, compania mai multor prieteni nu vă oferă acel spațiu mental și momentele de liniște de care aveți nevoie pentru a vă cufunda în tot ceea ce vă înconjoară și de a cunoaște o nouă cultură.

0 Shares
You May Also Like