De ce este recomandat sa consumi corect vitamine?

De ce este recomandat sa consumi corect vitamine?

0 Shares
0
0
0

Auzim totul si orice despre vitamine. Uneori este dificil sa deosebesti adevarul de minciuna in avalansa de informatii despre ele. Toate vitaminele au un rol cheie in functionarea organismului. In felul lor, ele ne ajuta sa ne mentinem in viata si sanatosi. Pachet Plasma Quinton Hypertonic cu Vitamina C Lipozomala 1000 Mg și Vitamina D Lipozomala VITA-D-LIP 4000UI face o trecere in revista a rolurilor vitaminelor, a ceea ce sunt si a ceea ce consumam (sau ar trebui sa consumam).

Consumul nostru de vitamine

Cele mai multe vitamine ne sunt furnizate de alimente. Cheia pentru un aport bun al tuturor acestor substante nutritive este, prin urmare, sa ne diversificam dieta, zi de zi.

Atentie la consumul excesiv de vitamine

Corpul nostru are nevoie de o anumita cantitate de vitamine pentru a functiona corect. Dupa cum am vazut, este esential sa le consumam in cantitati suficiente pentru a evita carentele si consecintele nocive ale acestora asupra organismului.

Cu toate acestea, trebuie sa avem grija sa evitam consumul excesiv, care poate avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Unele vitamine au efecte nedorite si pot fi foarte periculoase atunci cand sunt consumate in exces. In mod ideal, cel mai bine este sa urmati recomandarile institutiilor de sanatate.

Diferitele vitamine

In total, exista treisprezece vitamine diferite, pe care le obtinem intr-un fel sau altul din hrana noastra. Aceste vitamine sunt: vitamina A, vitaminele B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12), vitamina C, vitamina D, vitamina E si vitamina K. In general, organismul nostru stie sa produca trei vitamine, si anume vitaminele A, D si K.

Celelalte zece provin exclusiv din hrana noastra. Acestea sunt impartite in doua grupe, in functie de solubilitatea lor in apa (hidrosolubile) si in solventi organici (liposolubile). Unele dintre ele au un rol antioxidant, dar toate au sarcini importante.

Vitamina A

Vitamina A este un compus antioxidant, care joaca un rol important in diferite functii din organism. Printre altele, este responsabil pentru promovarea vederii si pentru cresterea oaselor noastre. Acest nutrient poate, de asemenea, sa ne protejeze pielea si organismul impotriva infectiilor. Este o vitamina solubila in grasimi.

Vitamina C sau acidul ascorbic

Pe langa faptul ca este un antioxidant, vitamina C contribuie la sanatatea dintilor, a oaselor, a gingiilor si a cartilajelor. Ne protejeaza organismul de infectii si de bolile cardiovasculare (O analiza sistematica a dovezilor care sustin o legatura de cauzalitate intre factorii alimentari si bolile coronariene. Mente A, de Koning L, et al. 2009). Acidul ascorbic favorizeaza, de asemenea, absorbtia fierului in organism. Ofera numeroase beneficii organismului.

Vitamina C se gaseste in fructe precum portocalele, lamaile (citrice), camu camu si acerola. Unele legume crude contin, de asemenea, vitamina C, cum ar fi ardeii rosii si broccoli. Se stie ca deficitul de vitamina C favorizeaza, in cele mai grave cazuri, o boala numita scorbut..

Vitamina D

Vitamina D este solubila in grasimi si este esentiala pentru sanatatea dintilor si a oaselor noastre. Acesta permite organismului sa utilizeze calciul si fosforul din sange si, astfel, promoveaza cresterea. De asemenea, ajuta la mentinerea structurii osoase si este implicat in mentinerea structurii osoase.

0 Shares
You May Also Like