tendintele anului 2021

Tendintele anului 2021 in materie de gresie si parchet

0 Shares
0
0
0

Ce stiluri, culori, ce texturi ne propun designerii in 2021? Una dintre tendintele acestui an este punerea accentului si folosirea in locuinte a placilor ceramice mari, cu dimensiuni de 60 x 60 cm, 60 x 120 cm sau chiar 80×80 cm.

Gresii Vintage Style

Este la moda mai mult ca oricand. Design-ul placilor ceramice de epoca a inceput sa fie in trend pe tot continentul European, mai ales in tarile din vest.

Pentru un plus de prospetime in orice camera, colectiile noi de placi ceramice de la Regata pot fi cele mai potrivite: gresiile din gama Perseo, covoarele de gresie decorativa Baroquegresiile cu aspect de piatra sau gresiile mari cu aspect de marmura

Culori indraznete pentru placile murale

Daca nuantele sobre de gri si negru nu mai sunt pe gustul tau, poti urma recomandarile designerilor din domeniu, care spun ca anul acesta in tendinte sunt culorile vii, care ofera incaperilor un plus de culoare. Pentru placarea soclului casei sau chiar placarea murala exterioara, gama Living REGATA reprezinta o alegere ideala.

Revin in trend culorile bej si tonurile de mari

Intreaga scara cromatica a maroului poate fi o alegere buna. De la tonuri calde de bej, la maro inchis. Aceste culori se recomada a fi folosite in incaperile in care o familie isi petrece cea mai mare parte din timp, spre exemplu camera de zi sau bucataria.

In aceste camere sunt recomandate colectii de gresie si faianta cu suprafete calde, placute care sa creeze din incaperi un spatiu care nu poate sa evoce decat amintiri placute.

Albastrul inchis si negrul si placile lucioase sunt esentiale pentru crearea unui efect de spatiu marit.

Folosirea unor nuante de culori deschise pe fundal de culori inchise creeaza sentimentul ca acele gresii au o suprafata volatila, chiar lichida. Prin acest procedeu, se obtin suprafete cu o multitudine de efecte. Spre exemplu, la colectia Saint Laurent, s-au inserat fire aurii pe un fundal negru, obtinandu-se astfel un efect vizual unic.

Parchetul multi, noutatea anului

Modelele de parchet sunt mult mai dinamice decat in 2020 si sunt perfect adaptabile la orice estetica si preferinta a unui designer de interioare. In privinta culorilor, majoritatea colectiilor de parchet vor cuprinde pardoseli cu nuante naturale, sau nuante de alb si crem, care ofera impresia de spatiu marit si luminozitate.

Avand in vedere multitudinea de modele si culori, in designul de parchet deja nu mai exista limite care sa nu poate fi depasite. Folosirea culorilor calde este una din recomandarile de anul acesta; insa poti opta si pentru culori deschise, cum ar fi albul sau culori indraznete, ca albastrul sau chiar wenge.

Folosirea culorilor deschise, ca alb sau gri, ajuta la obtinea unui efect visual deosebit: practic incaperea in care este amplasat parchetul cu aceste culori va fi mult mai luminoasa si va parea mai mare decat este.

In timp ce parchetul de culori inchise este ceva mai dificil de intretinut, este recomandata folosirea nuantelor inchise in zonele cu trafic redus.

Cea mai simpla alegere ar fi sa optati pentru culorile clasice, care imita lemnul, gri deschis sau stejar alb.

Si pentru ca ne dorim sa veti de unde alege, pe site-ul www.regata.ro aveti la dispozitie peste 900 de modele de gresii si faiante.

0 Shares
You May Also Like